Reed anser sig fortfarande vara "Captain America"

Trots förlusten i Ryder Cup i Paris anser Patrick Reed att han fortfarande borde kallas Captain America.

Reed anser sig fortfarande vara "Captain America"
Patrick Reed förlorade båda sina lagmatcher under årets Ryder Cup. //Foto: Getty images

Patrick Reed har de senaste åren spelat strålande i lagtävlingarna Ryder Cup och Presidents Cup. Hans vassa vinnarinstinkt har gjort att han fått smeknamnet Captain America.

Men i Paris i september gick det inte riktigt lika bra för amerikanen.
28-åringen fick bara spela två rundor i lagmomenten. Båda de matcherna förlorade han. 

Efter USA:s storförlust uttalade sig Reed om förlusten och hans eget facit. Till New York Times sa han så här:
– Problemet är uppenbarligen att Jordan inte vill spela med mig. Jag har inget problem med Jordan. När det kommer till kritan har jag inget problem med vem jag spelar med oavsett om jag gillar honom eller inte så länge det fungerar och hjälper laget till en seger.
– Med tanke på hur framgångsrik jag varit i Ryder Cup tycker jag inte det var ett bra beslut att låta mig stå utanför spelet under två av rundorna.

Jim Furyk, som var USA:s kapten valde att inte spela Patrick Reed tillsammans med Jordan Spieth, detta trots att duon varit framgångrik under de senaste två Ryder Cup-tävlingarna före matchen i Paris.

När Patrick Reed fick frågan på Bahamas inför veckans Hero World Challenge om hans titel som "Captain America" skadats var han tydlig.
– Nej. Jag är fortfarande 3–0 i singelmatcherna.

Angående smeknamnet svarade Masters-vinnaren så här:
– Det är något jag tycker om och uppskattar och förhoppningsvis kommer jag fortsätta spela bra golf när jag representerar mitt land och fortsätta tillföra saker under de tävlingarna.
– Att vara 3–0 i singelmatcherna är häftigt eftersom man alltid vill vara någon att lita på i slutet av en tävling, framför allt under Ryder Cup.


Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.