Hero World Challenge – Previews

Tournytt

Rose tar kampen om positionen som världsetta med ro

Justin Rose och Brooks Koepka har under hösten tampats om positionen som världsetta. Men engelsmannen fokuserar på annat.

Text: Jesper Johansson • 2018-11-28 Uppdaterad 2019-12-12

Under hösten har kampen om positionen som världsetta varierat från person till person näst intill veckovis. Justin Rose och Brooks Koepka slåss om positionen och på grund av olika matematiska formler har de båda bytt av varandra som golfens högst rankade. 

9 september var första gången Justin Rose tog över som världsetta.
4 november blev han återigen herre på täppan efter sin seger i Turkish Airlines Open, bara för att veckan efter åter vara rankad tvåa.
18 november fick han återigen se sig själv som etta på rankingen men i måndags förlorade han positionen igen till Brooks Koepka.
– Det var skönt att vinna i Turkiet för att på så sätt bli världsetta. Det är alltid så jag föreställt mig att det skulle ske. Tredje gången jag blev världsetta var för att Brooks Koepka slutade tolva i Japan, det var en sådan typisk statistisk situation, sa Rose under en presskonferens inför veckans Hero World Challenge.

25 år på topp-50 för Mickelson

Den osäkra tillvaron som världsetta har inneburit att Justin Rose inte har kunnat känna sig bekväm på positionen, vilket han menar är en fördel.
– Jag har varit världsetta i totalt fyra veckor vid tre tillfällen. Det är fantastiskt att vara där. Men det är en produkt av bra golfande. Jag fokuserar på det och att vara världsetta är inte mitt främsta mål. Jag vill istället spela golfen som krävs för att behålla positionen och det är mitt mål med golfen just nu. 

För att Justin Rose ska bli världsetta i veckan måste han sluta delad tvåa eller bättre.
Under torsdagsvarvet spelar Justin Rose tillsammans med Henrik Stenson.

Här kan du se alla starttider i veckans Hero World Challenge.

Här är TV-tiderna.



Text: Jesper Johansson • 2018-11-28
TournyttBrooks KoepkaJustin RoseTournytt
Scroll to Top