STRÖMBERG: Hoppas verkligen att Phil ger bort segerchecken

Usel golf men bra underhållning

STRÖMBERG: Hoppas verkligen att Phil ger bort segerchecken
Phil Mickelson med sin nyvunna pengahög// Foto: Getty Images

Som så ofta när amerikanska TV-producenter ska vräka på med något nytt format så sitter man där med kluvna känslor efteråt.

The Match, tidernas duell mellan två av golfvärldens största spelare genom tiderna, Tiger Woods, 42 år och Phil Mickelson 48, var kul TV-underhållning, inget snack om den saken.

Men vad fasen höll spelarna på med?

Jag höll faktiskt med basketprofilen, Charles Barkley, som i halvtid menade att han hade haft chansen mot både Tiger och Phil den här dagen.

Så kantiga och oskarpa såg de ut.

Antingen var de nervösa och själva tagna av eventets magnitud, vilket jag faktiskt tror. Båda såg obekväma ut, Phil på greenerna och Tiger överallt, och det var logiskt att Phil vann, han borde avgjort detta långt tidigare.

Men om vi bortser från den usla golfen så fanns det en hel del kul inslag. 

Bara att få höra Phil och Tiger gå och småsnacka om allt från Freddie Couples till hur de träffade föregående slag och vilken klubba de använde, var faktiskt riktigt kul.

Det blev aldrig för mycket sådär som det kan bli när jänkarna ska slå på stora bastrumman, utan balansen hölls hela tiden på rätt sida om linjen så att golfen ändå stod i fokus.

Produktionsmässigt var det en fullträff.

Båda hade chansen att utmana den andre spelaren på banan och Phil tog hem den matchen med 600 000 dollar mot Tigers 200 000 dollar, som skänktes till välgörenhet. 

Just pengarna är naturligtvis det stora samtalsämnet när det gäller den här matchen.

Inför matchen publicerades bilder på både Phil och Tiger när de poserade framför gigantiska högar med dollarsedlar.

Många vill dra in stålar och även om amerikanerna alltid snackar välgörenhet hit och välgörenhet dit så undrar man var alla pengarna till slut hamnar.

Jag hoppas verkligen att Phil skänker sina 81 miljoner kronor, som han fick för segern, till något verkligt och att pengarna kommer till riktig användning någonstans.

Annars lämnar i varje fall The Match mig med en något besk smak i munnen.

 

 

 

Jag vill se fler såna här matcher.
Ja
62
300
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.