Honma Hong Kong Open – Day One

Tournytt

Skadefri Dubuisson mår bättre än någonsin

Victor Dubuisson är i veckan med på European Tour för första gången sedan april. Och det som en mer välmående golfare.

Text: Jesper Johansson • 2018-11-23 Uppdaterad 2019-12-12

Victor Dubuisson är tillbaka på European Tour.

Fransmannen har inte spelat sedan i april då han deltog i Open de Espana men är alltså den här veckan med i Hong Kong Open.

Dubuisson har opererat en perforerad trumhinna och har därför inte kunnat spela golf. Den skadan är nu åtgärdad och på köpet fick fransosen några hälsosamma tips av sin läkare, som han menar har gjort honom väldigt gott.

I ett blogginlägg på European Tour skriver 28-åringen att han nu slutat dricka vin.
“När jag behandlade mitt öra rekommenderade min doktor vissa förändringar i min livsstil och än så länge har det haft en väldigt positiv effekt”, skriver fransosen.
“Jag började styrketräna igen för första gången på sex år. Innan åt jag vad jag ville och gick aldrig till gymmet. Nu löptränar jag mycket och styrketränar regelbundet. Jag mår mycket bättre sett till min andning, både när jag svingar och i övrigt ute på banan.”

Så här undviker du golfens vanligaste skador

Träningen har också gett andra resultat. Ryder Cup-hjälten från Gleneagles 2014 skriver:
“Allt är enklare och jag känner mig flexiblare på köpet. Jag har också tappat mycket i vikt, så det kommer ta lite tid att jobba upp muskelmassan igen.”

“Jag har ändrat sättet jag tillbringar tiden utanför banan, hur jag förbereder mig inför träningar och sättet jag tar mig an allt är mer professionellt just nu.”

Hela blogginlägget hittar du här.


Text: Jesper Johansson • 2018-11-23
TournyttEuropean TourTournyttVictor Dubuisson
Scroll to Top