Official PGA TOUR Headshots

Tournytt

Proffsets bil brann upp – nu skänker golfvärlden pengar

Willie Mack III spelar golf på en av PGA Tours undertourer. Han fick i veckan se sin bil, och alla saker i den, brinna upp. Nu skänker golfvärlden pengar och saker till honom.

Text: Jesper Johansson • 2018-11-20 Uppdaterad 2019-12-12

Willie Mack spelar till vardags på PGA Tours undertour, Latinoamérica Tour. Där kämpar han varje vecka för att tjäna ihop tillräckligt med pengar för att fortsätta sin satsning mot de största tourerna.

Den satsningen kunde ha fått ett plötsligt slut. 

För när Mack körde sin bil i Florida började den helt plötsligt brinna och spelaren lyckades utrymma med sina golfklubbor. Allt annat i bilen totalförstördes.


Förutom den trasiga bilen förlorade proffset bland annat alla sina golfkläder och skor, vilket ställer till det.

På sidan där hans insamling sker skriver Willie Macks kompis Doug Smith:

“Som resande golfproffs kan gå i god för: Din bil är mer än något du använder för att transportera dig. Bilen är också en garderob, ett köksbord och ibland ett sovrum. Extraklubbor, kläder, kepsar, golfbollar och skor försvann i branden.”

Genom en insamling skapad av hans vän har världen nu informerats om vad som skett.
Och många vill vara med och hjälpa 30-åringen. Bland annat har klädföretaget Peter Millar sträckt ut en hand och skänker en hel del plagg till honom.

Utöver det har insamlingen redan nått upp till 5 765 dollar, 765 dollar mer än vad som begärdes av insamlingens grundare, Willie Macks kompis Doug Smith.



Text: Jesper Johansson • 2018-11-20
TournyttTournytt
Scroll to Top