The RSM Classic – Final Round

Tournytt

Äntligen! 4 292 dagar sedan senaste segern

"Jag tvivlade på att jag skulle kunna vinna en tävling igen"

Text: Daniel Eriksson • 2018-11-19 Uppdaterad 2019-12-12

Trägen vinner. Sägs det i alla fall. Charles Howell III är väl ett lysande exempel på att det ligger någon sanning i det slitna påståendet i alla fall. 

I sin 529:e start på PGA-touren lyckades han knipa sin blott tredje seger då han tog hem RSM Classic. Av de spelarna som tagit tre PGA-toursegrar eller fler är det blott två stycken som tagit längre tid på sig att knipa sin tredje turneringsseger, något som huvudpersonen själv varit fullt medveten om.

– Golf är ett brutalt spel. Du börjar ifrågasätta dig mer och mer ju längre tid som går mellan segrarna, erkänner 39-åringen med stor lättnad i rösten. 

Men det satt verkligen hårt åt. I det hårt packade startfältet var det minst 20 spelare som hade en realistisk segerchans med nio hål kvar att spela. Och från ingenstans kom Patrick Rodgers med tidernas långspurt och rörde om det rejält på leaderboarden.

Efter halva tävlingen låg han parkerad strax över cut-gränsen. Men med den lägsta helg-scoren någonsin (61-62) på PGA-touren räckte det hela vägen till särspel, bland annat tack vare en brutal 26-metersputt för birdie på tolvan. 

Äntligen! 4 292 dagar sedan senaste segern
Patrick Rodgers lördagsrunda.
Äntligen! 4 292 dagar sedan senaste segern
Patrick Rodgers söndagsrunda.

Efter halva tävlingen låg Charles Howell III tolv (!) slag före Rodgers, men plötsligt stod de öga mot öga med varandra på första omspelshålet. Där greppade den rutinerade Howell tag i taktpinnen direkt och gav sig ett utmärkt läge att avgöra tävlingen redan på första försöket, men tremetersputten smet centimetern till vänster om hålet.

– Jag har sett den här filmen förut och jag vet precis hur den kommer sluta, var det första som dök upp i mitt huvud när jag såg att putten inte gick i, avslöjar Howell med tydlig indikation att de filmerna sällan har ett lyckligt slut.

När ett liknande guldläge för vinst dök upp på det andra omspelshålet gick det betydligt bättre. 

– Ett tag tvivlade jag på om jag någonsin skulle segra i en tävling igen, speciellt med tanke på hur golfen ständigt utvecklas. Golfen ändras hela tiden och i den här tävlingen spelade jag 36 hål med Cameron Champ och han slår sina järntreor konstant runt 250 meter. Då förstår man att det har hänt en del med spelet sedan jag senast vann en tävling.

Och så här såg Charles Howell III ut senast han vann en titel. Det har trots allt hänt en del de senaste tio åren…

Henrik Norlinder klättrade några placeringar upp till 54:e plats sista dagen efter en läcker 65:a.

Slutställning RSM Classic.



Text: Daniel Eriksson • 2018-11-19
TournyttCharles Howell IIIPatrick RodgersPGA TourTournytt
Scroll to Top