Jutanugarn bäst på LPGA-touren 2018

"Jag ska inte ljuga – jag är mäkta stolt över mig själv"

Jutanugarn bäst på LPGA-touren 2018
Rolex Player of the Year trophy, Leaders Top 10 Competition Trophy, Vare trophy, Rolex Annika Major award och The Race to the CME Globe trophy. //Foto: Getty Images

"The winner takes it all" är en av ABBA:s mest kända låtar. Det är även känslan som Ariya Jutanugarn måste ha inom sig när hon lägger huvudet på kudden ikväll. Till sitt redan tämligen välfyllda prisskåp kan hon nu även addera Race to the CME Globe-titeln som vinnare av LPGA-touren 2018. För det belönas hon med drygt 10 miljoner kronor. 

Utgångsläget inför finalrundan var lovande, men när den främsta konkurrenten Brooke Henderson rullade i tre birdies på sina första sju hål så var Jutanugarn ett tag nere på andraplats i totalställningen.

Ställningen den korta stund som Jutanugarn tappade ledningen.

Men det räckte med en snabb titt på leaderboarden så pillades tvåans växel i igen, vilket resulterade i fyra birdies på sex hål och vips så var saken i praktiken klar. 

– Jag ska inte stå här och ljuga, det känns så klart helt fantastiskt. Jag är mäkta stolt över mig själv, säger en brett leendes Jutanugarn efter rundan.

Utöver pengarna tog thailändskan även hem The Vare Trophy som tilldelas den spelare med lägst rundsnitt på säsongen. 


Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.