5de3f4f04f6f4

Tournytt

Stensons magiska spoon utsedd till tidernas finalslag

Golfsupportrarna har sagt sitt - Henrik Stenson har slagit bästa slaget någonsin i tourfinalens historia.

Text: Daniel Eriksson • 2018-11-17 Uppdaterad 2019-12-12

Många har sett slaget som det dagligen snackas om på Jumeirahs Earth Course – den brutala spoonen som avgjorde tourfinalen 2013. 


Nu har Stensons mästerverk med sin gamla 12,5 graders Diablo Octrane utsetts till det bästa slaget i tourfinalens historia. Under veckan som gått har European Tour haft en omröstning där spektakulära slag genom årens lopp ställts mot varandra i en klassisk utslagstävling, där det slag som fått flest röster gått vidare till nästa steg. 

TV: Stenson vann Hero Challenge

I finalen ställdes Henrik Stensons djärva spoon mot Alexander Noréns sagolika hålning från 2009.

Svenskt på både första och andra plats, sannerligen inte illa med tanke på det fina startfältet som varje år avrundar säsongen i DP World Tour Championship. 

“Om vi inte visste vilket som var dagens bästa slag innan, så har vi precis sett det nu i alla fall” som kommentatorn konstaterar när bollen stannar någon decimeter ifrån hålet. 

Jo tack. 

Eller som Stenson själv sammanfattar det:

– Den spoonen var det perfekta slutet på den bästa säsongen i karriären. Att hamna så nära hålet, på det sista hålet för säsongen framför alla åskådare som var där och dessutom vinna både tävlingen och hela Race to Dubai. Det hade inte ens gått att regisera en bättre avslutning.



Text: Daniel Eriksson • 2018-11-17
Tournytt
Scroll to Top