The RSM Classic – Round Two

Tournytt

Golfglad försäkringssäljare hugger i toppen

"Är glad att chefen gav mig ledigt så jag kunde åka hit och spela"

Text: Daniel Eriksson • 2018-11-17 Uppdaterad 2019-12-12

En snubbe som i vanliga fall brukar ägna dagarna åt att kränga försäkringar är med i segerstriden under RSM Classic. 

Jason Gore har visserligen vunnit på PGA Touren förut, men det var på den tiden då Michael Campbell vann US Open och Joakim Haeggman gjorde sin enda start på Augusta National. 

2005 vann nämligen Jason Gore tävlingen Lumber Classic, men att säga att golflivet rullat på för honom sedan dess vore att tänja alltför mycket på sanningen. En ynka seger på web-com-touren sedan dess är i ärlighetens namn inte mycket att skryta med de senaste 13 åren och det är tack vare en sponsorinbjudan som han kom till start i helgens tävling. 

”Det var skojigt”

– Jag får först och främst tacka min chef för att han gav mig ledigt så jag kunde åka hit och spela, säger Gore när ämnet kommer på tal. 

– Tack vare att jag kunnat spela en hel del golf med kunder när jag arbetat, har jag ändå hållit igång rätt så bra. Och jag har verkligen fått tillbaka kärleken för sporten igen efter några sämre år på banan. 

334:e gången gillt för Charles Howell III?

Det såg inledningsvis ut som om verkligheten kommit ikapp Gore, som vände på ett över par efter nio hål. Men charmant spel på hemvägen, med en brutal eagle på det 16:e hålet gjorde att scoren för dagen ändå blev fyra under par för -15 totalt.


Med det delar Gore andraplatsen med långtslående Cameron Champ. 

Leder gör Charles Howell III som jagar sin första seger på 333 PGA Tour-tävlingar. Det är med andra ord upplagt för rejält nervdaller under slutvarvet. 

Golfglad försäkringssäljare hugger i toppen

Henrik Norlander är enda kvarvarande svensk i tävlingen, men han för en tämligen undanskymd tillvaro längre ner i resultatlistan. 71-66-72 och totalt -3 räcker till en delad 72:a plats.

Aktuell ställning inför slutvarvet.



Text: Daniel Eriksson • 2018-11-17
TournyttCameron ChampCharles Howell IIIPGA TourTournytt
Scroll to Top