DP World Tour Championship – Day Two

Tournytt

Blågula smyglägen inför finalvarvet

Stenson bäste svensk fyra slag från toppen. Men även Norén och Björk skuggar tätt bakom.

Text: Daniel Eriksson • 2018-11-17 Uppdaterad 2019-12-12
Blågula smyglägen inför finalvarvet

Ett utmanande smygläge på en armlängds avstånd bakom den absoluta täten. Så skulle man kunna beskriva svenskarnas utgångsläge inför den rafflande avslutningen av DP World Tour Championship. 

Bäst utgångsläge har den tidigare dubble Road to Dubai-vinnaren Henrik Stenson. Med sina -10 är han fyra slag bakom ledarduon Danny Willett och Patrick Reed. 

Men det såg länge ut som om tävlingen skulle rinna Stenson lite ur händerna. Åtta raka par inledningsvis följt av en svidande dubbelbogey på banans tuffaste hål gjorde att han vände två över för dagen. Men med fyra dräpta birdies på de fem sista hålen signerades en prydlig 69:a i scorekortet. 

Blågula smyglägen inför finalvarvet

Ett slag bakom och på delad 13:e plats ligger 2x Alexander – Norén och Björk. 

– Jag spelade mycket bättre idag och hade mer birdielägen på länge under en runda. Visst, några rullade i men jag brände även en del korta puttar. Men jag tog ett rejält pass på övningsgreenen efter rundan så nu känns det riktigt bra inför finalvarvet, säger Norén. 

 

Blågula smyglägen inför finalvarvet

Kanske kan Norén inspireras av Alexander Björks puttning. Fredags varv avslutades med en monsterputt för eagle på 18:e. Och efter att tryggt och säkert lagt upp sig på green på sjätte hålet drämde Växjö-sonen i lördagens längsta putt – en 20 metare rätt i kopp. 

– Är helt okej med dagens resultat, jag kämpade på bra trots att det till och från inte riktigt gick min väg. Men det var kul att spela med McIlroy, det var väldigt mycket mer publik än vad det brukar vara en vanlig lördag. 

Med fem slag efter täten är taktiken inför finalrundan inget att tveka på.

– Det är bara att köra på, inget att spara på och förhoppningsvis kan jag klättra uppåt i listan. 

Blågula smyglägen inför finalvarvet

Markus Kinhult sköt stabila 70 skott efter två raka avslutande birdies och delar 24:e platsen på -6 med bland annat Tommy Fleetwood, som är den enda spelaren som kan hota Francesco Molinari från att ta hem Road to Dubai-titeln. Men för det krävs till att börja med vinst i tävlingen och med förutsättningarna som råder inför finalvarvet är det närmast osannolikt med tanke på avståndet upp till toppen. 

Blågula smyglägen inför finalvarvet

Men frågan är om inte Joakim Lagergren stod för dagens prestation. Sist i startfältet efter två rundor hindrade inte 27-åringen att trolla fram en 65:a ur bagen – tangerat dagens bästa runda samtliga spelare inkluderade. 

Blågula smyglägen inför finalvarvet

Text: Daniel Eriksson • 2018-11-17
TournyttAlexander BjörkAlexander NorenEuropean TourHenrik StensonJoakim LagergrenMarcus KinhultTournytt
Scroll to Top