Björk: ”Det har känts bra den här veckan”

Säsongen 2018 har varit en succé för Alexander Björk som nu är redo för sista tävlingen.

Björk: ”Det har känts bra den här veckan”
Alexander Björk har haft en lyckad säsong på European Tour och är nu redo för den sista anhalten, DP World Tour Championship. //Getty images

Alexander Björk gjorde förra året sin debut på European Tour och gjorde det med bravur. Svensken tog sig hela vägen till Race to Dubai-finalen på Jumeirah Golf Estates Earth Course där han till slut blev delad 17:e.

Ett år har gått sedan dess och mycket har hänt. Växjö-spelaren har bland annat tagit sin första seger på touren, då han i våras vann Volvo China Open. Den segern är givetvis en av årets höjdpunkter, när Björk summerar året.
– Det har givetvis varit ett väldigt bra år. Jag tog min första seger i Volvo China Open och har förutom det haft många topplaceringar, bland annat två stycken andraplatser och en tredjeplats, säger Björk till Svenskgolf.se.
– Men jag har kanske haft lite för många tävlingar där resultatet varit lite väl lågt. Så det hoppas jag kunna ändra på till nästa säsong. Men om man sätter ett betyg ger jag mig själv 4 av 5.

Kanske kan det bli ytterligare en topplacering den här veckan. Alexander Björk menar att formen är helt okej.
– Jag spelade riktigt fint under helgen i Turkiet. Sedan kände jag mig tyvärr lite hängig torsdag-fredag förra veckan i Sydafrika och då var det svårt att prestera. Men jag var ganska bra under helgen där med, förutom själva scoringen.
– Så jag tar med mig positiva saker och det har känts bra den här veckan under pro-am och träning.

Förutom en begynnande form så här sent på året finns det en annan sak som är i Björks favör. Banan.
– Jag gillar verkligen den här banan. Jag har varit här och tränat en del så jag kan banan bra och det är alltid skönt att veta att man kan spela bra på en bana. 

Men något specifikt mål för veckan har inte Alexander Björk. Istället ska han försöka spela så bra som möjligt och göra allt han kan för att nå en topplacering.
– Jag sätter aldrig resultatmål på specifika tävlingar men givetvis vill jag vara med och slåss om segern på söndag. Är jag med där har jag gjort en bra vecka, säger Alexander Björk.


Björk blir topp-10?
Ja
8
5
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.