5de3f59c4e0c6

Tournytt

Lagergren summerar säsongen: ”Har varit ett livslångt mål”

Joakim Lagergren summerar säsongen inför Race to Dubai-finalen.

Text: CM Hellsten • 2018-11-13 Uppdaterad 2019-12-12
Lagergren summerar säsongen: ”Har varit ett livslångt mål”

Fem svenskar finns med i DP World Tour Championship som avslutar säsongen 2017/2018 på European Tour.
Henrik Stenson gör comeback efter sin operation.
Alex Norén är högst rankad av de blågula på ET (8) och i världen (21). Marcus Kinhult, som du kan lyssna på i senaste avsnittet av Svensk Golf Podcast, finns också med i Race to Dubai-finalen, precis som Alexander Björk och Joakim Lagergren.

Så sänds tourfinalerna i TV

Joakim Lagergren tog den 60:e och sista platsen i tourfinalen. Inför DP World Tour Championship har han dragit på sig en förkylning.
– Den börjar avta sakta men säkert, så det ska inte vara någon fara. Jag borde kunna vara tillbaka i gymmet inom några dagar, säger Joakim Lagergren till svenskgolf.se/wp.

Hur är formen?
– Det går åt rätt håll. Som golfspelare tycker jag alltid det är svårt att sätta fingret på exakt var man står i nuläget, men jag tycker det känns som att jag slår bollen någorlunda som jag vill.


DP World Tour Championship avgörs på Jumeirah Golf Estates i Dubai.
– Banan är både bra och rolig tycker jag. Jag har väl aldrig riktigt kommit fram till vilken typ av bana som passar just mig. Jag har både bra och dåliga resultat på alla typer av banor så jag tycker inte det finns någon röd tråd för mig personligen vad som passar och inte, säger Joakim Lagergren.

Tippa tourfinalen – vinn presentkort på golfresa

Hur vill du summera säsongen?
– Jag är nöjd med att jag tagit min första vinst på Europatouren, vilket har varit ett livslångt mål. Sen tycker jag att mina “svackor” under året varit lite för långa och lägstanivån har varit lite för låg. Däremot finns det mycket utöver vinsten som varit bra, exempelvis att gå ut i sista gruppen en söndag i en Rolex Series-tävling. Och så en tredjeplats i Marocko under våren – det har definitivt varit många bra saker att ta med sig.

Då startar svenskarna i tourfinalen



Text: CM Hellsten • 2018-11-13
TournyttEuropean TourJoakim LagergrenRace to DubaiTournytt
Scroll to Top