Zach Johnsons caddie insjuknade – Kuchars fru tog över

När Zach Johnsons caddie inte klarade av värmen fick Matt Kuchar hoppa in i hans ställe.

Zach Johnsons caddie insjuknade – Kuchars fru tog över
Matt Kuchars fru, Sybi Kuchar, tog över efter att Zach Johnsons ordinarie caddie insjuknat. //Foto: Getty images

Efter 14 spelade hål insjuknade Zach Johnsons caddie, Damon Green. Det var så illa att han inte kunde fortsätta. Istället hoppas Sybi Kuchar, fru till Matt Kuchar, in och bar bagen de sista hålen.

Under de fyra sista hålen gjorde Johnson en eagle och gick två under för att till slut gå runt på 71 slag, par.
– Han hade inte mått bra de senaste dagarna. Jag antar att han bara var uttorkad, men jag vet inte säkert, sa Johnson om Green efteråt.
– Matt (Kuchar) såg att han hade problem och jag såg det också. PGA Tour-personal hämtade honom och tyvärr är det här inte första gången det här sker. Det här hände också på Hawaii, under Northern Trust och ytterligare några gånger.

Green meddelade senare att hna var uttorkad och att han fick behandling. 

Både Zach Johnson och Matt Kuchar bor i St Simons Island i Georgia, USA. Och Johnson var efter rundan tacksam för att Sybi Kuchar kunde hoppa in och bära hans klubbor.
– Värmen tog ut sin rätt på Damon. Jag visste att Sybi fanns i publiken, jag visste att hon varit caddie åt mig tidigare och att hon kände Zach Johnson. Så jag tänkte att hon skulle kunna hantera det och att Zach skulle vara snäll mot henne, sa Kuchar efter rundan.
– Hon vet hur det går till och att man måste hänga med i tempot och inte vara i vägen. Dessutom tänkte jag att Zach Johnson skulle uppskatta att ha en vän på bagen.

Zach Johnson sa efteråt att så var fallet.
– Jag har haft vänner, min svåger och andra okända människor som tagit över bagen. Jag skulle ha snackat med en vakt eller domare så att de kunde hämta någon åt mig annars, men Sybi (Kuchar) har gjort det förut och hon är i riktigt bra form, så därför blev det här bra.

Det är oklart om Damon Green kommer bära Zach Johnsons bag under fredagen eller om Sybi Kuchar åter får chansen. 


Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.