Pliktslag kostade plats i ET-kvalet

Gian-Marco Petrozzi trodde han gjorde rätt för sig och ville vara snäll mot sina medspelare. Det kostade två slags plikt och en missad chans att ta sig in på European Tour.

Pliktslag kostade plats i ET-kvalet
Gian-Marco Petrozzi fick två pliktslag av en udda anledning. //Foto: Getty images

Gian-Marco Petrozzi såg ut att ha spelat sig in i den sista kvaltävlingen för att ta en plats på European Tour.

Engelsmannen spelade strålande under den sista rundan av det andra steget i kvalet och gjorde under avslutningsvarvet en hole-in-one och fem birdies de sista sex hålen.
Till slut blev det 65 slag och allt tydde på att han skulle få delta i ett särspel om platserna till det sista kvalspelet.

Men efter att han spelat klart för dagen fick han veta att så inte blir fallet – på grund av en händelse på det sista hålet. 

21-åringen gick igenom en bunker för att stega upp ett avstånd för sitt inspel på hål 18. På väg tillbaka mot bollen krattade han sanden för att ta bort sina fotspår i sanden.

Det skulle han inte gjort.
Det är nämligen en regelöverträdelse. Enligt regel 31-2 förbättrade Petrozzi sin spellinje och därför fick han två slags plikt.


Borde regeln ändras?
Ja
139
27
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!