Garcia i stor ledning

Sergio Garcia är fortsatt stekhet. Spanjoren leder stort i Sydafrika efter 18 spelade hål.

Text: Jesper Johansson • 2018-11-08 Uppdaterad 2019-12-12

Sergio Garcias säsong 2018 har varit en bergochdalbana.
Spanjoren inledde med en seger i Singapore för att därefter tappa det mesta av spelet. Majorvinnaren tog en plats i Ryder Cup genom en inbjudan från Thomas Björn och efter det, alltså i slutet av september, har hans form varit stigande.

I tävlingen på Le Golf National spelade han fin golf och bidrog till Europas storseger mot USA.

Sedan vann han sin egen tävling i Spanien på European Tour och nu, efter 18 hål i Sydafrika, kan årets tredje seger bärgas.

Garcia vinnare i Spanien – igen

På Gary Player CC, där Nedbank Golf Challenge spelas, gjorde Sergio Garcia åtta birdies och tio par för att gå runt på 64 slag.
– Det kändes bra i dag. Jag satte flera bra puttar och det var en runda där det mesta fungerade. Jag spelade väldigt smart i dag.
– Jag svingade inte jättebra men höll bollen i spel och det är viktigast på den här banan. Jag lyckades också tyda vinden vilket är svårt här och när man lyckas med det är det skönt att också skjuta en låg score, sa Garcia efter öppningsvarvet.

TV: Visar mästartakter från ruffen

Det gör att han har fyra slag till godo på Mike Lorenzo-Vera, Charl Schwartzel och Mikko Korhonen, som delar andraplatsen (–4).

Fyra svenskar är med i veckans tävling och Joakim Lagergren är bäst placerad efter torsdagens spel. Svensken är på par och delar 20:e-platsen.

Marcus Kinhult är näst bäst, två över par – delad 37.
Alexander Björk är tre över par och delar 48:e-platsen i Sydafrika. Jens Dantorp är ytterligare två slag över par. Han är delad 62.