5de3f6358919a

Tournytt

Världsettan byter utrustning?

Justin Rose kan byta klubbtillverkare under januari 2019. Världsettans kontrakt med TaylorMade går ut och rapporter gör gällande att han inte kommer skriva på ett nytt avtal med dem.

Text: Jesper Johansson • 2018-11-07 Uppdaterad 2019-12-12

Han är rankad etta i världen. Han är regerande olympisk mästare och har under året bland annat vunnit säsongslånga FedExCup på PGA Tour.

Det går minst sagt bra för Justin Rose och under hela hans karriär har han bärgat segrarna med hjälp av TaylorMades utrustning.

Nya järn från TaylorMade

Men källor till bland annat Irish Times och The Sun meddelar nu att engelsmannen inte planerar att förlänga sitt kontrakt med utrustningsjätten och istället börja spela med det japanska märket Honma. Enligt Golf Digest ska det här gälla från och med 1 januari 2019.

Efter sin seger i Turkish Airlines förra söndagen fick Rose frågor om ryktet att han lämnar TaylorMade och svarade något undvikande men tillade:
– Ingen rök utan eld.

Om Justin Rose byter ifrån TaylorMade blir han den andra stjärnan på kort tid som lämnar tillverkaren. Sergio Garcia bytte under 2018 till Callaway. Men å andra sidan går det ingen nöd på dem när det kommer till stjärnstatus. Spelare som Dustin Johnson, Jason Day, Tiger Woods, Jon Rahm och Rory McIlroy spelar med deras utrustning.


Text: Jesper Johansson • 2018-11-07
TournyttJustin RoseTaylorMadeTournyttUtrustning
Scroll to Top