GOLF: AUG 23 PGA – The Northern Trust

Tournytt

”Det kan gå fort om man får lite momentum”

Jordan Spieth vill hitta tillbaka till storformen. Och han börjar resan i Las Vegas.

Text: Jesper Johansson • 2018-10-31 Uppdaterad 2019-12-12

Jordan Spieth vill så snabbt som möjligt glömma säsongen 2017-2018.

Amerikanen lyckades inte vinna någon tävling och hade stora problem med sitt spel.

För första gången i 25-åringens karriär fick Spieth inte spela tourfinalen på East Lake.
Det innebar böter då han inte fick in de antalet tävlingsstarter som PGA Tour kräver. Utöver det förlorade han Ryder Cup med sitt amerikanska lag.
Som ett brev på posten sjönk hans världsranking från plats 2 när året b��rjade till en 13:e plats, hans sämsta på nästan fyra år.

Spieth: ”Självklart accepterar jag straffet”

Men nu är han tillbaka på golfbanan igen.

I veckan är han ett av de största namnen som deltar i Shriners Hospitals for Children Open på TPC Summerlin i Las Vegas.

Det är första gången han spelar tävlingen och formen känns bra, menar den trefaldige majorvinnaren.
– Det känns bra att vara här. Jag känner mig utvilad. Jag känner mig frisk. Dessutom är mitt spel i gott skick för tillfället, sa Spieth inför tävlingen. 

Lista: Så länge har herrgolfarna varit världsetta

Förutom veckans tävling i Las Vegas ska Jordan Spieth nästa vecka ta sig till Mexiko för tävlingen på Mayakoba. Det här är första gången amerikanen deltar i de här tävlingarna men själv menar han att det är väldigt likt hans vanliga höstschema, då han brukar delta i Australian Open och Tiger Woods tävling Hero World Challenge.

Men med en böter i bakvattnet på grund av för få starter väljer Spieth nu att hålla sig i Nordamerika. Och med sitt eget bröllop samma helg som Tiger Woods annordnar sin tävling på Bahamas är även Hero World Challenge uteslutet.
– Jag spelare samma antal tävlingar från lagtävlingen till nyår som alltid.

Kanske kan veckans tävling i Las Vegas vara startskottet på något nytt. Jordan Spieth vill hitta storformen till kommande säsong och själv menar han att det här kan vara början på något stort.
– Jag kan se tillbaka på 2014-2015. Jag var besviken under hösten för att jag tappat på världsrankingen. I augusti var jag sedan världsetta. Det är något som kan hända igen. Det kan gå fort om man får lite momentum.



Text: Jesper Johansson • 2018-10-31
TournyttJordan SpiethPGA TourTournytt
Scroll to Top