Så ska McIlroy återta positionen som världsetta

Rory McIlroy är rankad femma i världen och vill återta positionen som världsetta. Men det är inte huvudmålet.

Så ska McIlroy återta positionen som världsetta
Rory McIlroy vill bli världsetta igen. Men det är inget huvudmål för 29-åringen. //Foto: Getty images

Tidigare i veckan tog Brooks Koepka över som världsetta och är därmed den 23:e spelaren att sitta på tronen.

En av de tidigare 22 spelarna är Rory McIlroy. Nordirländaren har varit världsetta i totalt 95 veckor, vilket är fjärde längst av alla spelare. Tiger Woods, Greg Norman och Nick Faldo är de enda som varit nummer ett längre. 

För tillfället är Rory McIlroy rankad femma i världen och 29-åringen vill gärna bli världsetta igen. Men placering nummer ett på rankingen är inget direkt mål, utan snarare en biprodukt.
– Det finns andra mål som jag försöker nå. Och om jag lyckas med dem är positionen som världsetta något jag får på köpet, sa McIlroy på en presskonferens inför veckans WGC-tävling i Shanghai.

Rory McIlroy har tre återstående tävlingar i år. Efter veckans WGC-tävling är det dags för Nedbank Golf Challenge i Sydafrika och därefter ska European Tours final, DP World Tour Championship, spelas. Trots McIlroys fjärdeplats på Race to Dubai tror han inte att det finns en chans för honom att vinna den säsongslånga tävlingen på European Tour. Francesco Molinari och Tommy Fleetwood är för långt framför.
– Francesco (Molinari) har en stor ledning över alla andra. Jag tror jag behöver en vinst, kanske två, i mina kommande tre starter för att ha en chans att vinna. Jag måste spela väldigt, väldigt bra golf de kommande veckorna för att ge mig själv chansen. Om jag kan ta mig till Dubai med en matematisk chans att vinna så vet man inte vad som kan hända – men det är långt dit, sa McIlroy.

Även om det är ett långskott kan de fina resultaten göra att nordirländaren också klättrar på världsrankingen, vilket förstås är en härlig bonus.
– Självklart vill jag bli världsetta igen men det handlar om att vinna tävlingar och spela jämnbra golf.


Kan McIlroy bli världsetta igen?
Ja
53
6
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.