Tio nya putters från Ping

Ping introducerar sin nya putterserie, Sigma 2.

Tio nya putters från Ping
Ping lanserar en ny linje putters. //Foto: Ping

Ping introducerar sina nya Sigma 2-putters. I den nya serien av putters har utrustningstillverkaren fokuserat på känslan vid bollträffen genom en träffyta uppbyggd med flera lager.

Utöver det har Ping också skapat ett helt nytt skaft som man kan anpassa längden med. 

Sigma 2 kommer i tio olika modeller och en helt ny typ av putter, som Ping kallar Fetch (alltså "hämta" på svenska), är designad för att man enkelt ska kunna plocka upp golfbollen.
– Våra Sigma 2-putters är skapade för att ge en ny nivå av resultat och spänning till våra putters. Våra studier visar att åtta av tio golfare spelar med en putter i fel längd och därför förlorar de slag på banan. Det är en hisnande siffra och vi har gjort det enkelt för golfare att lösa det problemet genom att använda sig av Sigma 2, säger John K Solheim, Pings president, i ett pressmeddelande.

Nyheterna i korthet:

Pings nya putters har en träffyta skapad av flera lager. Foto: Ping

Ny träffyta

Ett mjukare yttre laget ska enligt Ping ge mer precision vid de kortare, mer delikata, puttarna. Det lite hårdare lagret erbjuder en lite mer solid känsla och distanskontroll som behövs på de längre puttarna – vilket ger bättre resultat över hela greenen, enligt företaget.
På de nya lagren finns Pings TR face-pattern, vilket innebär att skårorna har olika tjocklek över klubbhuvudet för att hastigheten ska vara densamma oavsett var på puttern du träffar bollen.

Genom att vrida på toppen av puttern kan du anpassa längden efter just din sving och hållning. Foto: Ping

Ny skaftlängdsteknologi

Under greppet på Pings nya Sigma 2-putters finns en ny teknologi som gör att du kan ändra skaftlängden från 32 till 36 tum. På så sätt kan du anpassa puttern till din sving och hållning. På toppen finns en enkel teknologi som du snabbt ändrar längden med.

Olika modeller

Totalt lanserar Ping tio olika modeller. En nyhet för den här serien putters är modellen "Fetch", som har ett hål i sulan. Det hålet är i en storlek som gör att man enkelt kan ta upp sin golfboll genom att sätta bollen i hålet på puttern och sedan lyfta upp den. Smart och enkelt!

Pris: 2 500 kronor.


Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.