GOLF: JUN 28 PGA – Quicken Loans National – Third Round

Tournytt

Kommande Ryder Cup-arrangören har i hemlighet gjort om banan

Congressional Country Club har tagit bort träd på sin mästerskapsbana. Men det gjordes utan tillstånd och nu kan klubben straffas av kommunen.

Text: Jesper Johansson • 2018-10-15 Uppdaterad 2019-12-12

2031 ska PGA Championship spelas på Congressional Country Club. 2036 ska Ryder Cup spelas där.

Nu kommer rapporter om att den exklusiva klubben, som anordnat tre US Open genom åren, i hemlighet tagit bort träd på banan – vilket fått kommunen att agera. 

Där spelas Ryder Cup – om 18 (!) år

En medlem säger till Washington Post att klubben tagit bort över 1 000 träd på den 358 hektar stora tomten, vilket är fyra gånger mer än vad som är tillåtet utan tillstånd av kommunen.
– Jag är upprörd eftersom de förstör min klubb. Jag tror att de f��rsöker göra det tyst så att inte kommunen ska reagera, säger medlemmen till tidningen. 

Aneldningen till att träd inte får tas bort i hur stor grad som helst har att göra med naturens ekosystem i kommunen och klubbens ansvar att konservera området som det en gång varit.

Enligt klubbens chef, Jeffrey Kreafle, arbetar de på ett tillstånd att ta bort träden.
– Congressional har tagit bort utvalda träd för golfbanans skull. Vi har inte mottagit ett förbud av Montgomery County (kommunen). Istället sa de till oss att vi måste skaffa ett tillstånd, vilket vi just nu arbetar med, säger han till Washington Post.

Vad straffet blir är ännu oklart. Men Helen Wood, som arbetar inom Montgomery County, hoppas på ett rejält straff.
– De har tydliga riktlinjer att följa som tillåter dem att ha en så fin golfbana på ett vackert område. Men de har också ett ansvar att fullföja deras konserverande roll i kommunen. Och det är en skylldighet enligt lag, säger Wood till Washington Post.



Text: Jesper Johansson • 2018-10-15
TournyttCongressionalPGA ChampionshipRyder CupTournytt
Scroll to Top