Molinari vann alla Ryder Cup-matcher – trots ryggskada

Trots en skadad rygg vann Francesco Molinari fem av fem matcher i årets Ryder Cup.

Molinari vann alla Ryder Cup-matcher – trots ryggskada
Francesco Molinari vann fem av fem matcher i Ryder Cup på Le Golf National. Detta trots en skadad rygg. //Foto: Getty Images

Francesco Molinaris år är kanske det bästa bland golfare över hela världen.

Italienaren vann i somras The Open på Carnoustie och förutom majorsegern har han tagit ytterligare två vinster.

Och som om inte de segrarna är nog lyckades 35-åringen vinna Ryder Cup på Le Golf National med sina europeiska lagkamrater.
I den segern vann "Frankie" fem av fem matcher. Han blev den tredje spelaren i historien att lyckas med den bedriften, först var Gardner Dickinson 1971 (då Ryder Cup spelades mellan USA och Storbritannien) och med nuvarande format så var Larry Nelson hundraprocentig 1979. 

Men frågan är om Dickson ocn Nelson gjorde det under lika tuffa förhållanden?
För till den samlade mediekåren under veckans Britsih Masters berättade Molinari att han vann de tre sista matcherna med en skadad rygg.

Enligt honom var det så illa att han inte kunde böja sig ned för att knyta sina skosnören.

Det här berättade inte Molinari för kaptenen Thomas Björn utan spelade genom smärtan, vilket den danske kaptenen inte lär ha något problem med – så här i efterhand.
– Den var sliten, sa Molinari om ryggen.
– Men just då var det inte tillräckligt allvarligt för att försvåra golfen.

Tillsammans med Tommy Fleetwood bildades "Moliwood" och de två vann alla sina fyra lagmatcher på Le Golf National. Under söndagen lyckades sedan italienaren vinna över Phil Mickelson och därmed avgöra matchen till Europas favör, 17,5 mot 10,5.
– Jag tog några antiinflammatoriska tabletter. Men det är en vecka som man är så uppumpad av adrenalin att man skulle kunna spela med bara ett ben.

Efter veckans British Masters planerar italienaren att ta ett uppehåll för att sedan pegga upp i WGC-HSBC Championship i slutet av oktober. Därefter vilar han ryggen ytterligare innan han spelar ET-finalen i Dubai.
– Det har gått fort och det är väldigt mycket som händer. Det är inte så mycket tid för att vila och återhämta sig. Min dåliga rygg var inte bra efter Ryder Cup. På måndagen kundej ag inte knyta skorna. Jag är inget barn, som Tommy Fleetwood.
– Jag måste ta hand om min energi och min kropp, sa Molinari.


Mäktigt att vinna trots skadan!
Ja
18
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.