Fem nya namn i golfens Hall of Fame

Fem nya golfprofiler tar plats i golfens Hall of Fame.

Fem nya namn i golfens Hall of Fame
Jan Stephenson, Retief Goosen och Billy Payne är tre av fem personer som blivit invalda till golfens Hall of Fame. //Foto: Getty Images

Under onsdagen meddelade World Golf Hall of Fame vilka fem personer som nu får en plats bland de absolut största.

På Pebble Beach i juni 2019 kommer Retief Goosen, Peggy Kirk Bell, Billy Payne, Dennis Walters och Jan Stephenson ta plats i finrummet. 15 personer var nominerade till en plats och de här fem fick minst 75 procent av rösterna i den 16 personer stora juryn där profiler som Annika Sörenstam, Gary Player och Jack Nicklaus ingår.

Retief Goosen vann sju gånger på PGA Tour under karriären och vann US Open 2001 och 2004. Totalt har han vunnit 36 gånger runt om i världen och på European Tour vann han Order of Merit vid två tillfällen.
– Det var lite chockerande. Man glömmer lite vad man gjort genom åren och jag är glad för att det jag åstadkommit tagit mig in i Hall of Fame, kommenterade Goosen sin plats in i golfens absolut finaste rum.

2016 avled Peggy Kirk Bell. Under sin karriär vann hon en major 1949 men hon är mer känd för sitt starka engagemang inom damgolfen. Och 2002 blev hon den första kvinnan att ta plats i World Golf Teachers Hall of Fame.

Billy Payne tar en plats i Hall of Fame efter att han pensionerats från arbetet som ordförande på Augusta National Golf Club. Amerikanen förändrade en hel del i den mäktiga klubben. Bland annat var han den första att tillåta kvinnliga medlemmar och skapade stora amatörtävlingar i både Asien och Sydamerika.

Dennis Walters är mest känd som en av golfens största underhållare. Amerikanen var förlamad från midjan och ner efter en olycka men lyckades trots det fortsätta inom golfen som underhållare med en häftig trickshow. Totalt har han gjort över 3 000 föreställningar på golfklubbar över hela världen.

Jan Stephenson vann 16 gånger på LPGA Tour. Tre av de segrarna var i majors. Hon är också känd för att hon gjorde golfen glamorös på sin tid.


Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.