5 saker att göra innan säsongen är över!

Det är inte långt kvar tills den långa väntan på nästa golfsäsong är här. Här är fem anledningar till varför du ska utnyttja de sista helgerna innan vintern tar över!

5 saker att göra innan säsongen är över!
Fem anledningar till att ta vara på de sista golfdagarna innan vintern är här. //Foto: iStock

Hur man än vrider och vänder på det börjar golfsäsongen lida mot sitt slut.
Soltimmarna blir färre och luften kyligare.

Löven gulnar och faller ner och en lång period av tristess för oss golfare närmar sig med stormsteg.

Men bara för att hösten är här och vintern knackar på innebär inte det att vi bara ska lägga oss på sofflocket och börja längta till våren.
Istället är det bättre att ta vara på de få dagarna som är kvar av årets golfsäsong.

Här är fem saker du borde göra innan du lägger golfklubborna i förrådet. 

1. Gör en custom fitting

Du har nu spelat golf i flera månader och svingen är som vanligt. Därför är det nu du borde prova ut dina nya golfklubbor. Om du testar ut nya grejer under våren finns det en risk att ringrostigheten sätter sin prägel på resultatet och att du, i värsta fall, köper fel utrustning. 

2. Testa något nytt

Eftersom säsongen lider mot sitt slut har du (antagligen) spelat på hemmaklubben väldigt många gånger. Ofta gör man det från samma tee-kulor men varför inte göra något oväntat så här på slutet av säsongen? Välj en kortare distans. Banan kommer inte att spelas på samma sätt och drivern blir kanske inte den klubba du tjänar mest på att använda på alla hål.

Dessutom finns det en annan fördel: Höstens mjuka underlag och kyliga luft gör att du slår kortare.

3. Träna närspel

På många håll i Sverige finns det golfhallar där det finns träningsmöjligheter under vinterhalvåret. Men problemet med att stå inomhus och svinga är att närspelsträningen är obefintlig. Att slå kortare slag in mot en flagga på konstgräs ger inte så mycket då det oftast är helt plant och materialet inte liknar riktigt gräs tillräckligt mycket.

Därför är det bättre att träna på puttning, chippar, bunkerslag och annat så länge det är möjligt. 

4. Spela två bollar

Okej, det här är kanske inget som du ska göra när banan är fullbelagd och en stressig fyrboll väntar på just ditt inspel till greenen. Men eftersom många redan har lagt sina klubbor i förrådet finns det nu kanske lite mer tid för dig där ute på golfbanan. Spela då ett träningsvarv med flera bollar. En klassisk övning är att du använder dig av två bollar från tee. Därefter väljer du den boll som är i det sämsta läget. Fortsätt sedan så fram tills att bollen ligger i hål. Det här gör att du får träna på de svåra lägena och använda din fantasi.

5. Njut!

Passa på. Snart är det flera månader innan du får vara ute och spela golf igen. Gör ditt februari-jag en tjänst och ta vara på de sista möjliga rundorna för är det något man vet är det att man där och då funderar: "varför spelade jag inte den där senaste rundan egentligen?"


Gillar du höstgolf?
Ja
114
5
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.