Safeway Open – Round Two

Tournytt

Uttröttad Mickelson skär ner på antalet tävlingar

Phil Mickelson är en av tourens stora profiler, men nu meddelar den 48-årige amerikanen att han kommer att skära ner på antalet tävlingar den kommande säsongen.

Text: Erik Hallberg • 2018-10-07 Uppdaterad 2019-12-12

Den här veckan spelar Phil Mickelson Safeway Open i Kalifornien, efter tre spelade rundor ligger 48-åringen på en delad 15:e plats, åtta slag bakom ledande Brandt Snedeker.

Men för resten av säsongen kommer “Lefty” antagligen inte att ställa upp i tävlingar av den här storleken.

Under en intervju efter fredagens rond berättade Mickelson att den senaste säsongens späckade schema tagit ut sin rätt och att kommande säsong kommer att ha ett betydligt luftigare schema.

– Jag älskar det jag gör, men istället för att spela de tävlingar som folk förväntar sig att jag ska spela kommer jag bara vara med i dem som jag vill spela, dem som är bäst för mig, säger Mickelson till golf.com.

Mickelson tog sin första seger på fem år när han vann WGC Mexico Championship i mars, men sedan dess har framgångarna uteblivit för amerikanen. Enligt Mickelson är de dalande resultaten i slutet av säsongen en stor anledning till den kommande förändringen.

– Jag måste börja begränsa antalet tävlingar som jag är med i så att jag kan spela på en högre nivå när jag väl deltar.

– Jag kan spela på en hög nivå, men det går inte utan fysisk och psykisk skärpa. Det kommer inte gratis längre, jag måste återhämta mig också.


Text: Erik Hallberg • 2018-10-07
TournyttPGA TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top