2018 Ryder Cup – Afternoon Foursome Matches

Tournytt

STRÖMBERG: Vad hände på lunchen?

Europa käkade upp USA och siffrorna var i underkant

Text: Martin Strömberg • 2018-09-28 Uppdaterad 2019-12-12
STRÖMBERG: Vad hände på lunchen?

I Ryder Cup kan saker svänga väldigt snabbt.

Men trots att jag har sett jag varenda upplaga de senaste 25 åren så har jag aldrig blivit så förvånad som jag blev idag.

Efter en – visserligen jämn förmiddag – tog USA hem tre poäng i slutet av fyrbollarna. Jag trodde att de skulle ta med sig den energin ut även i foursomematcherna, men icke.

Vad hände på lunchen, undrar jag.

Sällan har jag sett ett så lamslaget amerikanskt lag spela så svagt. Phil Mickelson och Bryson DeChambeau hade förlorat sin match redan efter sju hål. Norén och Garcia gjorde det bra men amerikanerna gjorde alldeles för många oprovocerade misstag för att ens vara nära.

Trots att Bubba Watson och Webb Simpson ledde med två upp redan efter tre hål föll de stort mot en svajig RoryMcIlroy och Ian Poulter, inte imponerande. 

De enda amerikaner som kommer ifrån eftermiddagen med hedern i behåll är faktiskt Dustin Johnson och Rickie Fowler, åtminstone Dustin spelade helt okej.

Siffrorna snyggades till lite i slutet och det kunde faktiskt ha varit en ännu större överkörning.

Imorgon väljer den europeiska kaptenen Thomas Björn att återigen bänka svenskarna i fyrboll-bästboll.

Lite konstigt att Garcia får spela före Alex Norén kan jag tycka då Alex såg väldigt komfortabel ut medan Garcia var klart tagen, framförallt inledningsvis, och har en historia av att tappa puttningen under press med ganska jämna mellanrum. Han slog knappt en putt med fart idag och försökte droppa i allt.

Björn väljer också att skicka ut Rory igen i fyrboll och det kan jag väl i och för sig förstå tanken bakom. Han är ju den i det europeiska laget som verkligen kan dra loss och ösa i birdies när han har form. Tyvärr var han ju helt off sista dagen på East Lake och under första dagen av Ryder Cup var han också  medioker, om man ska uttrycka sig i milda ordalag. Han satte inte en putt över två meter och slog också bort sig en hel del från tee.

Han känns inte som ett ankare just nu och jag hade bänkat både Rory och Sergio om jag varit kapten.

Men Björn går väl på grundpotential och hoppas att Rory vaknar på rätt sida i morgon.

Garcia och McIlroy känns som fågel eller fisk. Kanske kan de tillsammans få ihop kemin men två spelare som verkligen inte är särskilt vassa på green känns i min bok som en stor chansning.

Jag tror att de får stryk av Koepka och Finau.

 

Här är mina tips för morgonens fyrboll-bästboll:

Rory McIlroy/Sergio Garcia mot Brooks Koepka/Tony Finau

Kommentar: Som sagt så känns Garcia och McIlroy som det svagaste europeiska laget och kanske de två spelarna som har det tuffast på greenerna. Nu får de dessutom möta två spelare som kan mäta sig med McIlroy i längd från tee.

Tips: USA 3/2

Tyrrell Hatton/Paul Casey mot Dustin Johnson/Rickie Fowler

Kommentar: Var mycket imponerad av Casey under fredagen och om inte Fowler rycker upp sig ett par, tre klasser så har Europa en jättechans att småskrälla här. Hatton kan mycket bättre och när han fått skaka av sig första ronden så kan han spela bra.

Tips: Delat

Francesco Molinari/Tommy Fleetwood mot Tiger Woods/Patrick Reed

Kommentar: Kopia av första dagen och då gick Fleetwood/Molinari segrande ur matchen med 3/1. Jag tror inte att USA kommer att orka med att vända på de siffrorna.

Tips: Europa 2/1

Ian Poulter/Jon Rahm mot Justin Thomas/Jordan Spieth

Kommentar: Känns vidöppet men i fyrboll/bästboll är amerikanerna vassa och jag tror kanske att de har ett litet övertag här. Jämn match men jag tror att USA blir för starka. Rahm ger också ett något övertaggat intryck och sätter inte mycket på greenerna just nu.

Tips: USA 3/2

 

 

 


Text: Martin Strömberg • 2018-09-28
TournyttAlexander NorenHenrik StensonRory McIlroyRyder CupSergio GarciaTournytt
Scroll to Top