2018 Ryder Cup – Previews

Tournytt

Tiger vill bryta förbannelsen – så ska USA vinna i Europa

Tiger Woods har deltagit i sju Ryder Cup och bara lyckats vinna en gång. Och USA har inte vunnit i Europa sedan 1993. Men det vill Woods förändra i år.

Text: Jesper Johansson • 2018-09-27 Uppdaterad 2019-12-12
Tiger vill bryta förbannelsen – så ska USA vinna i Europa

USA har inte vunnit i Ryder Cup i Europa sedan 1993.
På de 25 åren som passerat sedan segern på Belfry har Tiger Woods spelat i sju tävlingar och bara lyckats vinna en gång (1999). Därmed har ingen i USA:s lag lyckats ta hem pokalen över Atlanten. 

Men det ska få ett slut nu.

Så sänds Ryder Cup

Tiger Woods berättade nämligen för den samlade mediekåren inför årets match på Le Golf National vad som gäller om de ska lyckas vinna.
– Jag har varit en del av Presidents Cup-lag som Jack Nicklaus varit kapten för. Han sa det tydligt: “Vem vinner hål 18? Det är där matcherna avgörs som kan förändra hela tävlingen”.
– Att lyckas vinna hål 18 och få till halv- och helpoängsvändningar i matcher är enormt i Ryder cup. Vi har inte hanterat hål 18 bra i Ryder Cup, sa Tiger Woods.

Björn: ”Snart har vi 60 000 på första tee”

Under sin presskonferens pratade också Tiger Woods om öppningshålet på Le Golf National.

Den enorma läktaren som omringar den första utslagsplatsen kan sätta tonen för en match i tävlingen och Tiger Woods är redo.
– Det kommer att vara kul. När vi spelade på Gleneagles var det en speciell akustik som gjorde att allt vibrerade och att det var väldigt hägljutt. Så på övningsgreenen precis intill första tee kunde man känna publiken.
– Det var fantastiskt och något jag älskade. Det kommer vara ännu mer högljutt nu, sa Woods.

Furyk: ”Phil och Tiger? Inte så troligt”




Text: Jesper Johansson • 2018-09-27
TournyttRyder CupTiger WoodsTournytt
Scroll to Top