Rose om Stenson: ”Vem vill inte spela med honom?”

Justin Rose och Henrik Stenson har varit ett framgångsrikt par i Ryder Cup. Nu hyllar engelsmannen svensken för vad han tillför både på och utanför banan.

Rose om Stenson: ”Vem vill inte spela med honom?”
Henrik Stenson och Justin Rose har spelat bra tillsammans och engelsmannen är glad att svensken är med i årets lag. //Foto: Getty Images

Justin Rose har tagit sig från Atlanta, där han vann FedExCup, till Paris.

Och engelsmannen, som är en av världens absolut hetaste golfare för tillfället, är redo att ta sig an en häftig match på Le Golf National.
– Självklart är jag exalterad. Det här är min femte Ryder Cup och bara min andra på hemmaplan. Så det är spännande att vara tillbaka och spela för vår hemmapublik. Självklart var Gleneagles väldigt häftigt. Jag hoppas att en liknande känsla infinner sig den här veckan, att få publiken bakom oss och spela framför dem, sa Rose under sin presskonferens inför onsdagens inspelsvarv. 

Justin Rose har fem gånger spelat tillsammans med Henrik Stenson och mycket tyder på att duon återigen kommer att spela tillsammans.
Att Stenson är en del av laget är något Rose uppskattar.
– Det är väldigt viktigt. När man ser på Henrik Stenson måste man titta på statistiken. Han är etta på PGA Tour i fairwayträffar. Och han är etta på PGA Tour i antalet träffade greener. Vem vill inte spela med den golfaren?
– Men vad han ger till laget är inte bara en fin bollträff, sa Rose. 

Engelsmannen menar att han och Stenson har en bra relation men också att de bådas caddies gillar varandra och att det är värt en hel del under de pressade former som infinner sig under Ryder Cup.
– Han (Stenson) är en fantastisk person. Han har en härlig humor, det har också hans caddie. Henrik känner många i laget och han känner min caddie.
– Om Henrik Stenson och jag spelar den här veckan är det inte bara han och jag som kommer bra överens. Även våra caddies är med och bidrar till en fantastisk dynamik. Det är en väldigt viktig del.

Justin Rose fortsatte sedan hyllningarna av Henrik Stenson. Engelsmannen menar att The Open-vinnaren 2016 är en viktig del av Europas lag.
– Jag beundrar Henrik och hans familj. Vi tillbringade lite tid med dem i Sverige efter The Open och jag är glad att han är en del av laget.
– Jag tror inte att det någonsin fanns en tvekan på att ta med honom. Han är den typen av erfaren golfare man vill ha med sig och ur ett kaptensperspektiv är han en av de man kan lita på och någon att luta sig mot, avslutade Justin Rose.

Tillsammans vann de tre matcher av tre möjliga 2014.
2016 vann de en av två matcher.
Den match de förlorade var mot Jordan Spieth och Patrick Reed i foursome.Ja
30
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.