2018 Ryder Cup – European Team Photocall

Tournytt

”Alltid drömt om att dela scen med Sergio”

Jon Rahm debuterar i Ryder Cup den här veckan och han spelar gärna tillsammans med sin landsman, Sergio Garcia.

Text: Jesper Johansson • 2018-09-26 Uppdaterad 2019-12-12
”Alltid drömt om att dela scen med Sergio”

Två spanjorer deltar i årets Ryder Cup.

Den ena är mest ruinerad av samtliga i Europas lag.
Den andra är yngst av alla och har aldrig tidigare spelat lagtävlingen. 

Jon Rahm är bara 23 år men redan en av golfvärldens största stjärnor. Den här veckan spelar han sin första Ryder Cup och spanjoren ser fram emot utmaningen det innebär att möta de allra bästa.
– Jag har många känslor inom mig just nu men självklart har jag en känsla av att det är en bedrift att jag är här. Jag är stolt men samtidigt ödmjuk eftersom vi vet vad som kommer att krävas. Och jag kunde inte bli gladare att få dela den här upplevelsen med mina lagkamrater, sa Rahm under sin presskonferens från Le Golf National.
– Jag är jätteglad att många av de spelare som är mina förebilder inom golfen är här och att jag får lära känna dem. Även om jag fortfarande bara är 23 år känns det som att jag är en liten pojke igen – det är en härlig känsla.

Så sänds Ryder Cup

Som ny i laget förutspår Jon Rahm att han kommer få spela med någon av de mer rutinerade golfarna under sin första match av Ryder Cup. En spelare som det spekulerats i som en möjlig parhäst är Rory McIlroy. Det är en person spanjoren gärna delar sin första Ryder Cup-upplevelse med.
– Vi har spelat mycket tillsammans och vi känner till varandras spel mycket bra och har en liknande spelplan.
– En sak man kan säga om båda oss är att vi inte är rädda för något. Men samtidigt kan jag spela med vem som helst av de andra elva killarna och ha en lika rolig stund som jag skulle ha med Rory McIlroy. 

Precis som Tyrrell Hatton är Jon Rahm känd för att ha ett hett temperament.

Det tror han kommer göra att Thomas Björn vill sätta ihop honom med en något lugnare spelare. Och kanske även en spelare med lite mer rutin.
– Om man ser historiskt brukar rookies spela med mer erfarna spelare. De kommer inte spela två rookies tillsammans på fredag morgon. Så antagligen får jag spela med Stenson, McIlroy, Rose, Poulter, Fran (Molinari) eller Sergio (Garcia). Någon som vet vad som väntar och som kan kontrollera mig under fredagsmorgonen.
– Jag känner att jag kommer ha elektricitet strömmandes ur mig, så det är lite . . . man kan föreställa sig att jag spelar med någon som är lite lugnare än vad jag är, vilket inte är så svårt. 

Tippa Ryder Cup – vinn tre dussin ProV1-bollar

Rahm nämnde alltså Rory McIlroy som en potentiell spelkamrat.
En annan spelare han gärna svingar tillsammans med på Le Golf National är Sergio Garcia, landsmannen som länge varit en idol för 23-åringen.
– Det har alltid varit en dröm för mig att dela scen med Sergio. Mycket för att han har varit i samma skor som jag är i nu. Han spelade Ryder Cup som 18-, 19-åring. Så han var yngre än vad jag är. Och jag känner ändå att jag är yngst med ett par år.
– Jag tror att han (Garcia) förstår mig eftersom vi är ifrån samma land. Vi är båda eldiga spelare. Jag tror han förstår mig bättre än någon annan. Oavsett om vi spelar tillsammans eller inte kommer han kunna hjälpa mig mer än någon annan i världen. Jag ser verkligen frma emot den här veckan, att få tillbringa den tillsammans med honom.




Text: Jesper Johansson • 2018-09-26
TournyttJon RahmRyder CupSergio GarciaTournytt
Scroll to Top