TOUR Championship – Final Round

Tournytt

Rose höll undan i FedExCup

Behövde birdie på sista för att vinna jättebonusen och lyckades

Text: Martin Strömberg • 2018-09-24 Uppdaterad 2019-12-12

 

Segermöjligheterna i själva Tourfinalen försvann tidigt.

Och på slutet höll också segern i själva FedExCup på att glida engelsmannen Justin Rose ur händerna.

– Man känner sig maktlös när spelet inte riktigt är där och man vet att man måste kämpa för att behålla en placering. Jag tror aldrig jag haft en så jobbig känsla och ett tag var det som en långsam död därute, sa Rose efteråt.

Med ett hål kvar stod det klart att det behövdes birdie på East Lakes sista hål, en parfemma som går att nå. Rose slog upp sig säkert på green på två och tvåputtade för birdie.

Segerbonusen på tio miljoner dollar var klar.

– Det är en ganska jobbig känsla när man förstår att man inte kommer att vinna själva tävlingen och att man håller på att backa genom fältet. Jag förstod någonstans vid hål 14 att jag var tvungen att nå sex under par för att hålla undan i FedExCup och är glad och stolt att jag lyckades, sa Rose efteråt.

Han sällar sig nu till namn som Tiger Woods, Rory McIlroy, Jordan Spieth, Dustin Johnson, Justin Thomas och vår egen Henrik Stenson.

– Det är kungligheterna på PGA-touren och det är naturligtvis en stor ära att få vara med där. Min jämnhet med en massa topp tio-placeringar gav utdelning i år och skönt att få in ett par segrar i år också, sa Rose.

Nu åker Justin Rose till Frankrike för att spela Ryder Cup tillsammans med bland andra svenskarna Henrik Stenson och Alex Norén.

Slutställningen i FedExCup 2018: 

Rose höll undan i FedExCup

Text: Martin Strömberg • 2018-09-24
TournyttJustin RoseTourfinalen FedEx-cupTournytt
Scroll to Top