TOUR Championship – Final Round

Tournytt

Efter 80:e segern – nu siktar Woods på Sneads rekord

Sam Snead vann på PGA Tour 82 gånger. Nu vill Tiger Woods passera legendaren.

Text: Jesper Johansson • 2018-09-24 Uppdaterad 2019-12-12

När WGC-Bridgestone avgjordes 2013 fick Tiger Woods senast lyfta en pokal inför gårdagens seger av Tour Championship på East Lake i Atlanta, Georgia. 

Söndagen triumf innebär att han nu är upp i 80 segrar på PGA Tour och bara två ifrån rekordet, som Sam Snead har.

”De har verkligen hjälpt mig igenom de här åren”

Men med den här segern är Sneads segerantal nu hotat att passeras av Tiger Woods, trots att det länge såg ut som att han inte skulle kunna komma tillbaka.
– 80 är en stor siffra. Jag har suttit på 79 ungefär fem år och att nu komma till 80 är en otrolig känsla, sa Tiger Woods efter rundan.
– Sam är fortfarande framför mig. Men jag känner att jag fortfarande har en chans att spela lite mer golf och kanske lyckas ta mig förbi den siffran.

STRÖMBERG: Tiger – kameleonten

Tiger Woods fortsatte sedan genom att prata om hur tur han haft, trots alla hinder han behövt passera för att ta sig till positionen han är i nu.
– Helt ärligt har jag haft väldigt tur. Jag spelar inte en fullkontaktsport eller så. Vid 42 års ålder har jag en stelopererad rygg och ska inte kunna vinna igen.
– Men i den här sporten kan jag det. Jag är lyckligt lottad som har människorna runt mig som jobbat med mig för att ta mig hit. Och jag har en chans att vinna golftävlingar igen.



Text: Jesper Johansson • 2018-09-24
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top