TOUR Championship – Round Three

Tournytt

Tiger i treslagsledning

Kan vinna både tourfinalen och FedExCup

Text: Martin Strömberg • 2018-09-23 Uppdaterad 2019-12-12

 

Tiger Woods gick på knock under tredje ronden av Tourfinalen på East Lake utanför Atlanta.

Han var sex under par efter sju hål och hade ett tag ledningen med fem slag.

– Jag slog bollen helt perfekt i början och det var en skön känsla, sa Woods efter sin 65-rond.

Woods är tolv under par efter 54 hål och till slut blev ledningen tre slag före Rory McIlroy och Justin Rose. Woods har nu en gyllene möjlighet att ta sin första seger efter comebacken och han har faktiskt en realistisk möjlighet att vinna hela FedExCup.

– Jag skulle älska att vinna tävlingen och jag känner mig bekväm med situationen. Jag är naturligtvis hellre tre slag före än fyra, fem efter som jag har varit ofta i år. Många spelare jagar mig och kommer att spela bra men om jag undviker bogeys så måste de skjuta minst 67 för att slå mig. Jag behöver inte gå ut och skjuta 63 eller 64 och det känns bra.

Det är fem år sedan Tiger ledde efter 54 hål i en PGA Tour-tävling men han har vunnit vid 42 av 44 tillfällen då han haft ledningen med en rond kvar och han har aldrig tapat en ledning på mer än två slag.

Tiger leder statistiken över slag tjänade på green där han tagit 1.7 slag per rond mot fältet på East Lake.

– Jag har haft perioder tidigare då jag puttat bra men den här veckan har puttningen verkligen fallit på plats och jag älskar hur jag releasar tån på puttern just nu.

Sista dagen kommer Woods att spela ihop med Rory McIlroy och det är något som Woods sett fram mot att göra. De har spelat många sällskapsronder ihop under träning men det var ett tag sedan de fick spela ihop under slutronden på en tävling.

– Han har ju varit med däruppe och vunnit många gånger medan jag har varit borta. Nu får vi spela ihop under riktiga förhållanden och det ska bli riktigt roligt.

För att Tiger ska vinna hela FedExCup krävs att följande kriterium uppfylls:

Tiger i treslagsledning


Text: Martin Strömberg • 2018-09-23
TournyttJustin RoseRory McIlroyTiger WoodsTourfinalen FedEx-cupTournytt
Scroll to Top