Portugal Masters 2018 – Day Four

Tournytt

Kinhult fyra i Portugal

Lewis vann efter magisk comeback

Text: Martin Strömberg • 2018-09-23 Uppdaterad 2019-12-12

 

Marcus Kinhult kunde aldrig riktigt få närkontakt under sista dagen av Portugal Masters men höll ihop spelet och knep en fin delad fjärdeplats, årets näst bästa placering för Skaftöspelaren.

Den borde också innebära att Kinhult har minst halva foten inne i Tourfinalen i Dubai senare i år då han kommer att klättrade till en 45:e plats på Race to Dubai-listan. De 60 främsta får spela finalen som går i mitten av november.

– Jag kommer att ha ledigt nästa vecka då det går någon mindre…hm.. tävling i Frankrike. Sedan kör jag alla tävlingar resten av året har jag tänkt, berättar Kinhult för svenskgolf.se/wp.

Kinhult avslutade med en 69-rond och slutade därmed 17 under par och till slut fem slag bakom segraren, och spelpartenern sista dagen, Tom Lewis.

Engelsmannen har två segrar på Europatouren och den första kom också i Portugal 2011. Sedan dess har den då benämnde jättetalangen kämpat hårt för att komma tillbaks och under många år spelat Challengetour och försökt att kvala sig upp.

– Den här andra segern betyder så mycket mer eftersom jag vet hur hårt jag kämpat. Vi får hoppas att jag gör bättre ifrån mig i fortsättningen jämfört med vad jag gjorde efter första segern, sa en överlycklig Lewis.

Lewis inledde med 72 slag men gick sedan på 63-61 och avslutningsvis 66 slag för att vända tävlingen.

Imponerande. 

 


Text: Martin Strömberg • 2018-09-23
TournyttEuropean TourMarcus KinhultTom LewisTournytt
Scroll to Top