BMW Championship – Round Three

Tournytt

McIlroy undviker Spieth-boten – reser till Hawaii

Rory McIlroy kommer inte att få ett straff av PGA Tour kommande säsong. Nordirländaren ska spela golf på Hawaii för första gången.

Text: Jesper Johansson • 2018-09-12 Uppdaterad 2019-12-12

Jordan Spieth lyckades inte uppfylla kraven att spela 25 tävlingar under en säsong eller spela där han inte varit med de senaste fyra åren och kommer därför att bestraffas av PGA Tour.

Spieth: ”Självklart accepterar jag straffet”

Det här kommer inte ske för Rory McIlroy varken i år eller under kommande säsong.

Nordirländaren meddelar nämligen att han för första gången kommer delta i Sentry Tournament of Champions 3–6 januari på Maui, Hawaii.

Tävlingen har ett betydligt mindre startfält än de flesta tävlingarna då det bara är vinnarna under säsongen som får en inbjudan till Kapalua Golf. Rory McIlroy fick sin startplats då han vann Arnold Palmer Invitational i mars.
– Det är en meningsfull tävling att kvalificera sig till eftersom man måste vinna för att få en plats och det är inte lätt att vinna på PGA Tour. Jag längtar redan nu till Maui i januari för att få uppleva Plantation Course och allt annat ön har att erbjuda, säger McIlroy i ett pressmeddelande.

Rory McIlroy har lyckats kvala in till tävlingen vid sex andra tillfällen men då inte tagit sig till Hawaii. Det här är han inte ensam om att göra då han som medlem på European Tour ofta spelat tävlingsgolf fram till slutet av november och därmed får en kortare paus än stjärnorna som bara spelar på PGA Tour.

Just nu är det 30 spelare som kvalat in i tävlingen och de senaste vinnarna på Maui är Patrick Reed (2015), Jordan Spieth (2016), Justin Thomas (2017) och Dustin Johnson (2018).



Text: Jesper Johansson • 2018-09-12
TournyttPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top