Dell Technologies Championship – Round One

Tournytt

Finau kan vinna FedExCup – utan en enda seger under året

Tony Finau har inte vunnit en enda tävling sedan 2016. Ändå kan han nu vinna den säsongslånga tävlingen FedExCup. Och han behöver inte ens vinna på East Lake för att göra det.

Text: Jesper Johansson • 2018-09-12 Uppdaterad 2019-12-12

Tony Finau blev tidigare i veckan den siste amerikanen att ta en plats i Ryder Cup på Le Golf National. En plats han gjort sig förtjänt av genom att bland annat ha varit topp-10 på PGA Tour vid elva tillfällen under året. Det är tangerat bäst av alla tillsammans med Dustin Johnson.

Men segrarna har lyst med sin frånvaro. Faktum är att Finau bara vunnit på PGA Tour vid ett tillfälle, Puerto Rico Open 2016. 

Men trots att han inte vunnit en enda gång under säsongen kan han vinna hela FedExCup. Och han behöver inte ens vinna den sista tävlingen för säsongen.

Sista Ryder Cup-platsen klar

För att vinna den säsongslånga tävlingen räcker en andraplats om Bryson DeChambeau och Justin Rose är utanför topp-12 i tävlingen. För att vinna räcker det faktiskt med en delad tredjeplats men då ska både DeChambeau och Rose ha riktigt dåliga dagar i Atlanta.

Om Tony Finau skulle lyckas vinna FedExCup utan en enda seger blir han den första att göra så. Och enligt rykten blir han då också den sista.

PGA Tour planerar nämligen att ändra strukturen för FedExCup till kommande säsong.

FedExCup görs om till kommande säsong?



Text: Jesper Johansson • 2018-09-12
TournyttPGA TourTony FinauTournytt
Scroll to Top