Spieth: ”Självklart accepterar jag straffet”

Jordan Spieth kommer att straffas efter att han blir den förste spelaren att bryta mot en två år gammal regel.

Spieth: ”Självklart accepterar jag straffet”
Jordan Spieth kommer att straffas av PGA Tour. //Foto: Getty Images

Jordan Spieth lyckades inte ta sig till tourfinalen på East Lake och kommer därmed att straffas av PGA Tour. Amerikanen blir den första att bryta mot en två år gammal regel som innebär att man antingen måste spela 25 tävlingar under säsongen eller addera en tävling man inte spelat under fyra år.

Spieth adderade ingen tävling och efter att han missat FedExCup-finalen på East Lake står det klart att det bara blir 24 starter för amerikanen under säsongen, alltså en för lite.
– Jag hade kontroll över mitt eget öde men hade inte spelet den här veckan. Jag fick inte riktigt till det och spelet är inte riktigt där, sa Spieth efter måndagsvarvet.

Det här är första gången sedan 2013 som Jordan Spieth missar tourfinalen. Och eftersom han missar den kommer han antingen att straffas genom en tre tävlingar lång avstängning eller med böter på ungefär 180 000 kronor.
– Jag pratade med touren om det här för en tid sedan och tänkte inte så mycket mer på det efter det. Självklart accepterar jag straffet och går vidare och försöker också lägga till ytterligare en tävling till kommande säsong, även om det är ganska svårt.

BMW Championship vanns av Keegan Bradley efter att han besegrat den nye världsettan, Justin Rose, i ett särspel.


Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.