5de3fd171db46

Tournytt

Lisa vill ge longdriving en chans

"Kan jag öka 25 meter så känns det som att jag har en möjlighet"

Text: Martin Strömberg • 2018-09-11 Uppdaterad 2019-12-12
Lisa vill ge longdriving en chans

 

Efter en fin amatörkarriär med många bra resultat som junior, och collegestudier i USA valde Lisa Persson mellan golf och utbildning.

Golfen fick stryka på foten den gången men Lisa har saknat spelet och nu funderar hon allvarligt på att ge tävlingsgolfen en ny chans, den här gången i form av longdriving.

– Det känns som ett bra komplement till ett vanligt arbetsliv. Nackdelen är att de flesta tävlingarna för damer är i USA och det är långt att resa för enstaka tävlingar. Förhoppningsvis kan det komma lite fler tävlingar i Europa framöver, säger Persson.

Under avslutningen av Kings of Distance på Vallda fick Lisa chansen att visa vad hon kunde i lagtävlingen och drog iväg en drive på runt 250 meter. Damerna i världseliten brukar ligga ungefär 30 meter längre.

– Jag behöver våga svinga lite annorlunda och kanske ändra ganska mycket från min vanliga golfsving. Men om jag kan göra det och öka 25 meter så känns det i varje fall som att jag har en möjlighet att vara med.

Och Lisa Persson ser stora fördelar med att satsa på longdriving jämfört med vanlig golf.

– Det är ju fantastiskt kul med fullt ös hela tiden med musik på tee och folk som skriker. Sedan är det ju svårt att ha ett vanligt jobb och träna vanlig golf, tiden räcker helt enkelt inte till. Därför känns longdriving som ett bra komplement för att kunna ha ett vamligt jobb vid sidan av.

Så kanske får Sandra Carlborg lite svenskt sällskap på sina resor framöver.

 

Niclas Fasth – bästa instruktören


Text: Martin Strömberg • 2018-09-11
TournyttCallaway KOD
Scroll to Top