Dell Technologies Championship – Final Round

Tournytt

Rose jagar FedExCup-segern

Justin Rose slutade ensam tvåa i Dell Technologies Championship. Nu vill han vinna FedExCup.

Text: Jesper Johansson • 2018-09-04 Uppdaterad 2019-12-12

Justin Rose började den sista rundan på TPC Boston uselt.
De första åtta hålen hade han gjort fyra bogeys och såg ut att vara långt ifrån segerdiskussionen i Dell Technologies Championship.

Men med en stark avslutning som innehöll fyra birdies på de sex sista hålen lyckades engelsmannen ta sig till en ensam andraplats. Det gör att han har en god chans att vinna FedExCup och med banorna som väntar är han långt ifrån borträknad – trots DeChambeaus fina form.
– Det här var en intressant vecka. Det var en härlig avslutning här i Boston och det här är en tävling vi kommer att sakna. Det var skönt att avsluta starkt, sa Rose efter rundan.

Rose jagar FedExCup-segern
Justin Rose sista runda på TPC Boston

Andra raka segern för DeChambeau

Anledningen till att Justin Rose inte ska uträknas är delvis hans starka insatser på golfbanan under året med två segrar på PGA Tour. Men också för att nästa tävling, BMW Championship, spelas på Aronimik Golf Club utanför Philadelphia – en bana Rose tidigare vunnit på.

2010 vann han där AT&T National.

Andraplatsen på TPC Boston innebär också att han har en god chans att vara topp-5 på FedExCup-rankingen när Tour Championship på East Lake drar igång. Och om han är det har han allt i egna händer, då de fem högst rankade spelarna vinner FedExCup – om de vinner tävlingen.
– Jag försöker förstås att vinna de här fantastiska golftävlingarna men samtidigt har man en baktanke att man vill ge sig själv en så bra position som möjligt inför finalen på East Lake i Atlanta. Och än så länge har jag gjort jobbet. Den här andraplatsen ger mig en realistisk chans när jag kommer till East Lake.

Norén och Stenson vidare till nästa slutspelstävling

Justin Rose är, med två tävlingar av årets säsong kvar, rankad trea i FedExCup. Bryson DeChambeau leder och Dustin Johnson är tvåa. Tony Finau är på plats fyra och femteplatsen hålls av fjolårsvinnaren av FedExCup – Justin Thomas.



Text: Jesper Johansson • 2018-09-04
TournyttJustin RosePGA TourTournytt
Scroll to Top