Dell Technologies Championship – Final Round

Tournytt

Finau om Ryder Cup: ”Jag blir svår att inte välja”

Tony Finau är i fin form och på jakt efter en Ryder Cup-plats. Nu säger han att det blir svårt att i-n-t-e välja honom.

Text: Jesper Johansson • 2018-09-04 Uppdaterad 2019-12-12

Det är inte bara Bryson DeChambeau som spelar strålande golf på PGA Tour för tillfället. Tony Finau slutade i förra veckan ensam tvåa och i Dell Technologies Championship blev han delad fyra.

Därmed har amerikanen varit topp-10 vid tio tillfällen i år, vilket är näst flest gånger – efter världsettan Dustin Johnson.
– Jag försöker vinna varje gång jag spelar. Jag har inte lyckats med det än men jag känner att jag ger mig själv chansen och att det till slut kommer hända. Och mitt spel är bättre än någonsin, sa Finau efter sistavarvet på TPC Boston.

Andra raka segern för DeChambeau

I och med sitt fina spel är nu Finau en favorit till att ta ett av Jim Furyks fyra kaptensval till Ryder Cup.

Men med Bryson DeChambeaus fina spel och Phil Mickelsons och Tiger Woods rutin tror många att han blir sist vald, men att platsen är hans.
– Ju bättre jag spelar desto svårare blir det att inte välja mig. Det är inte jag som väljer men jag kanske får spela. Jag har spelat bra golf de senaste veckorna och om det är vad Furyk tar sitt beslut baserat på för Ryder Cup – blir jag svår att inte välja.

JOHANSSON: De ska Thomas Björn välja

Den här veckan spelas BMW Championship på Aronimink Golf Club och trots att Finau är förhandsfavoriten att ta den sista platsen till Ryder Cup finns det flera spelare som har en chans.

Om Kevin Kisner, Xander Schauffele eller Patrick Cantlay skulle vinna blir det spännande hela vägen in. Tony Finau tar den konkurrensen med ro.
– Att spela Ryder Cup skulle vara en dröm men om det inte händer är det inte hela världen. Jag känner att jag kommer vara med i lag framöver. Det skulle vara en ära att spela för mitt land och representera mitt land.



Text: Jesper Johansson • 2018-09-04
TournyttPGA TourRyder CupTony FinauTournytt
Scroll to Top