5de3fe588a6c1

Tournytt

Lynn bästa svenska på Allerum

"Skönt att få bekräftat att formen är bra"

Text: Martin Strömberg • 2018-09-01 Uppdaterad 2019-12-12
 
Det svängde snabbt i slutet av Turfman Allerum Open. En förväntad norsk seger blev i stället engelsk. Bästa svenska: Europatourspelaren Lynn Carlsson.
– Jag har haft tre veckors tävlingsledigt sedan British Open och det var skönt att få bekräftat att formen är bra, säger hon.
Turfman Allerum Open ingår både på Swedish Golf Tour och LET Access-touren (undertour till LET, Europatouren). Startfältet var starkt med en hel del spelare som vanligtvis håller till på Europatouren. Som Lynn Carlsson.
Ringenässpelaren gick ut i ledarboll den sista dagen, ett slag efter brittiska spelpartnern Haley Davis.
Efter halva ronden ledde Lynn Carlsson tävlingen. Hon var då ett slag före norskan Tonje Daffinrud och Rachel Goodall, England – men birdiesarna uteblev de sista nio hålen. 
– Jag har helt okej birdiechanser på tian och elvan men sätter inte dem. Jag är där och nosar hela tiden, får inte i birdieputten på 13, sätter upp en wedge till två meter på 15 – och koppsnurrar den… Så det ville sig inte riktigt på greenerna för mig i dag, säger hon.
En parrunda för dagen, – 6 totalt och en delad tredjeplats för Lynn Carlsson, som gick fyra under par både torsdag och fredag. Trots besvärligare förhållanden.
– Precis. Spelet i dag var ganska likt de andra dagarna men jag fick inte puttarna att rulla i. Det är ju där man kan plocka slag till slut och det var det som saknades. Banan har hållit sig bra och hyfsat torr måste jag säga, med tanke på hur mycket regn det kom första dagen. I dag regnade det ingenting, säger hon. 

Nu blev det engelskan Rachel Goodall som tog hem Turfamn Allerum Open efter en avslutande bogeyfri rond fem under par. Hon slutade –9 totalt.
Norskan Tonje Daffinrud fick se sina segerchanser rinna mellan fingrarna de sista tre hålen. Hon ledde med två slag med tuffa 16, 17 och 18 kvar att spela. Daffinrud gjorde tre raka bogeys samtidigt som Goodall avslutade med två birdies och så var den dagen förstörd för norskan.

På måndag sätter sig Lynn Carlsson på flyget till Frankrike där hon ska spela Lacoste Ladies Open på Europatouren. Hon har haft en bra säsongen på LET och ligger 13 på rankingen.
– Jag har haft tre veckors tävlingsledigt sedan British Open och det var skönt att få bekräftat att formen är bra. Helheten har varit bra på Allerum så det tar jag med mig till Frankrike. Jag har spelat strategiskt bra, slagit bollen som jag velat, träffat många greener och puttningen var jättebra de två första dagarna. Jag är nöjd med mitt spel och min insats den här veckan, säger hon.

Karlstad GK:s Filippa Möörk, som lett rankingen på Swedish Golf Tour hela säsongen, gjorde ytterligare en fin tävling och slutade delad femma, ett slag bakom Lynn Carlsson. Hon avslutade tävlingen med 68 slag och avancerade sex placeringar.
– Det har känts bra hela veckan. Det har varit stabilt, säger hon.

Stabilt är nog rätt ord när det gäller hela Filippa Möörks säsong. Hon slutade 25:a i Anna Nordqvist Västerås Open (som också är en LET Access-tävling), i övrigt har det blivit idel topp 10-placeringar, varav en seger, två andraplatser och tre tredjeplatser.
Nu återstår en tävling på Swedish Golf Tour – Nötteröy Open i slutet av september. Kompisen Sofie Bringner, Hills, är tvåa på rankingen och måste sannolikt vinna i Norge om hon ska ta sig förbi.
– Det skulle vara jätteroligt att vinna rankingen, men det är ju en tävling kvar, säger Filippa Möörk.
 

Text: Martin Strömberg • 2018-09-01
TournyttFilippa MöörkLynn CarlssonSwedish Golf TourTournytt
Scroll to Top