The Northern Trust – Round One

Tournytt

Spieth om sin puttning: ”Jag har hittat tillbaka”

Jordan Spieth har under året haft stora problem på greenerna. Men efter senaste rundan meddelar amerikanen att den glödheta puttern nu är tillbaka.

Text: Jesper Johansson • 2018-08-29 Uppdaterad 2019-12-12

Under de fyra tidigare PGA Tour-säsongerna har Jordan Spieth aldrig varit sämre än 39:e plats när det kommer till puttningen.

I år är han på plats 140 på samma lista.

Amerikanen, som vunnit tre majors, har på grund av sin dåliga puttning inte lyckats vinna i år och haft sitt sämsta år hittills på den amerikanska proffstouren.

Proffset köpte putter – säsongens lägsta rond

Jordan Spieths ranking på greenerna genom åren

2014: 20.
2015: 9.
2016: 2.
2017: 40.

Men hans tourkollegor måste nu se upp. För Jordan Spieth menar att han hittat tillbaka till formen på greenerna som gjort honom så otroligt svårslagen.

Efter sin avslutande 64-rond i Northern Trust sa han så här till den samlade presskåren:
– Jag har hittat tillbaka till uppställningen jag brukade använda för att putta. Jag har letat efter den under en lång tid och och jag har hittat nästan 100 procent tillbaka.
– Under den senaste månaden har jag hittat puttningen igen och i dag kom äntligen resultaten tillbaka.

För att hitta tillbaka till fornstora dagar har Jordan Spieth sett videos på sig själv från tävlingar när puttningen varit lysande. Han har dessutom tränat i olika studios för att få siffror på sin puttning och vad som inte stämmer.
– Även när du puttar bra kollar du upp dina siffror. Det handlar om var huvudet är positionerat, din hållning och var bollen är placerad. Det är ofta väldigt enkla grejer men den här gången var det lite svårare än jag önskat att hitta tillbaka, sa Jordan Spieth.

Stenson tillbaka – så sänds tävlingen



Text: Jesper Johansson • 2018-08-29
TournyttJordan SpiethPGA TourTournytt
Scroll to Top