Olesen i guldposition – närmar sig Ryder Cup

Thorbjörn Olesen bör snegla på flygbiljetter till Frankrike. Mycket tyder på att han nu är klar för Ryder Cup på Le Golf National.

Olesen i guldposition – närmar sig Ryder Cup
Thorbjörn Olesen har ena foten inne i Ryder Cup-laget. Det är bara två spelare som kan passera dansken på rankinglistan. //Foto: Getty Images

Den här veckan spelas Made in Denmark på European Tour vilket innebär att europeiska Ryder Cup-lagets åtta spelare som får en direktplats kommer bli klara på söndag.

Thorbjörn Olesen är just nu den siste spelaren att kvala in och med en tävling i hemlandet kvar är han i en perfekt position för att bli en del av Thomas Björns lag.

Det två år långa kvalificeringsfönstret stängs i och med den sista putten i Danmark och Olesen håller den sista platsen av de fyra som kvalar in via världsrankingpoäng. Detta trots att han inte spelade förra veckans D+D Real Czech Masters.

Rafa Cabrera-Bello, Paul Casey och Ian Poulter, som alla jagade dansken och den sista direktplatsen, lyckades nämligen inte speciellt bra i The Northern Trust på PGA Tour – och tog sig därmed inte förbi honom. 

Den här veckans tävling på USA-touren räknas inte på Ryder Cup-rankingen och därmed är de tre spelarna inte längre ett hot.
Men bara för det är faran inte över för Olesen.

Två spelare som deltar i veckans Made in Denmark har chansen att passera Olesen på listan. Men Eddie Pepperell och Matthew Fitzpatrick måste båda vinna tävlingen för att göra just det.

Därmed är Olesen storfavorit att ta den sista direktplatsen och om han gör det blir han den femte rookien i det europeiska laget. De andra fyra är Tyrrell Hatton, Tommy Fleetwood, Jon Rahm och Alex Norén.

Om Olesen lyckas hålla undan och ta platsen kommer Thomas Björn ha en hel del att fundera på när han väljer sina fyra wildcards. Det skulle nämligen innebära att Paul Casey, Ian Poulter, Rafa Cabrera-Bello, Sergio Garcia och Henrik Stenson inte är med i laget – och att en av dem måste lämnas utanför truppen som spelar på Le Golf National.


Vill du se Olesen i Ryder Cup?
Ja
76
15
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.