GOLF: AUG 25 PGA – The Northern Trust

Tournytt

FedExCup görs om till kommande säsong?

Stora förändringar kan ske gällande FedExCup. Enligt källor till AP ska poängsystemet göras om.

Text: Jesper Johansson • 2018-08-28 Uppdaterad 2019-12-12

Associated Press rapporterar att FedExCup kan göras om till kommande säsong. Förändringarna innebär att det inte ska kunna vara en spelare som vinner Tour Championship och en annan som vinner FedExCup.

Enligt AP ska förändringen innebära ett nytt poängsystem. Dessutom ska en bonus delas ut under grundsäsongen för att få fler spelare att delta i fler tävlingar.

DeChambeau vann första slutspelstävlingen

De tre spelarna som toppar FedExCup när grundserien summeras (alltså efter Wyndham Championship) kommer få en ekonomisk bonus där ettan får 3 miljoner dollar, ungefär 27 miljoner kronor.

För att öka dramatiken i Tour Championship på East Lake och göra att det inte finns två olika vinnare under den sista tävlingen ska man göra ett nytt poängsystem.

Enligt källor till AP ska den som leder FedExCup starta den sista tävlingen tio under par och den som är på plats 30 ska starta på par. 

Norlander delad tia – bra start på vägen mot PGA Tour

Exakt hur slagen kommer fördelas däremellan är oklart men poängen är att den som vinner tävlingen också ska bli vinnaren av FedExCup.

Rapporter gör också gällande att den 10 miljoner dollar stora prissumman som vinnaren får kommer att öka.

Förutom de här stora förändringarna ska också en slutspelstävling tas bort. Det innebär att The Northern Trust varannan gång spelas på Liberty National och nästa gång TPC Boston.

Den här förändringen görs för att det ska bli viktigare att delta i alla slutspelstävlingarna.

Ännu finns det delar i det nya formatet som inte är spikade men en förändring lär kommuniceras inom en snar framtid.



Text: Jesper Johansson • 2018-08-28
TournyttPGA TourTournytt
Scroll to Top