General Views of Royal Portrush Golf Club

Tournytt

The Open utsåld – med elva månader till nästa major

Elva månader innan kommande Open Championship är biljetterna slutsålda.

Text: Jesper Johansson • 2018-08-24 Uppdaterad 2019-12-12

Senast The Open spelades i Nordirland var 1951. Om det är tiden eller Royal Portrush som skapat hypen till nästa sommars majortävling på de brittiska öarna är oklart. Men oavsett vad är det något som lockar. För redan nu är biljetterna till kommande tävling slutsålda. 

De som har planerat en resa till Nordirland kan fortfarnade köpa biljetter till inspelsvarven men de som vill se själva tävlingen kommer istället behöva skriva upp sig på en biljettlista.

Om man är med på listan kan man bli kontaktad av The Open och köpa biljetter som blivit avbokade eller på annat sätt inte betalda.
– Det är tydligt med den rekordstora biljettförsäljningen att det är många som längtat efter The Open i Nordirland. Vi visste tidigt att efterfrågan var stor men den har varit högre än förväntat och förhoppningen är nu att supportrar kommer att köpa biljetterna till inspelsdagarna eftersom tävlingsdagarna nu är utsålda, säger Johnnie Cole-Hamilton, tävlingschef på R&A, till Golf Business News.
– Tävlingen ser ut att bli en historisk och minnesvärd tävling. 

Hur många biljetter det är som faktiskt har sålts är oklart.
Men R&A berättar att varje majortävling de anordnar genererar ungefär 100 miljoner pund, 1,2 miljarder kronor, till banans närområde.


Text: Jesper Johansson • 2018-08-24
TournyttThe OpenTournytt
Scroll to Top