PGA Championship – Preview Day 3

Tournytt

Koepka chockad över Tigers beteende

Brooks Koepka blev positivt överraskad efter att han vunnit PGA Championship. Kvar för att gratulera honom fanns Tiger Woods.

Text: Jesper Johansson • 2018-08-23 Uppdaterad 2019-12-12

När Brooks Koepka hade puttat i segerputten i PGA Championship fick han en glad överraskning på vägen till rummet där scorekortet skulle signeras.

Utanför väntade Tiger Woods, som var klar 30 minuter tidigare och fick se Koepka göra två sena birdies för att vinna.

Att Woods gjorde det här framför kamerorna är ett tydligt tecken på att vinnarskallen Tiger Woods blivit mer ödmjuk med åren. Ett antal år tidigare vägrade han titta på motståndare på rangen och deltog bara i tävlingar för att vinna.

Klart: Matchen mellan Tiger och ”Lefty” blir av

Det här har förändrats. Och Brooks Koepka, som fick motta gratulationer av Woods, gillar förändringen.
– Det var verkligen inget jag förväntade mig. När jag svängde runt hörnet och såg honom var jag i något av en chock då jag tänkte att han väntat där i 30 minuter bara för att se mig avsluta rundan, sa Koepka under presskonferensen inför veckans Northern Trust.
– Och han gratulerade mig och jag sa till Tiger att ‘jag hörde dig’. Det var trevligt. Det är alltid härligt att få motta gratulationer av spelarna som väntar där. 

Brooks Koepka berättade också på presskonferensen att det blir en speciell relation mellan spelarna ute på touren.
– Man är ute så många veckor och ibland är du inte med familjen. Så touren blir lite av din familj. När du har de här killarna som stannar kvar … det är speciellt. Och framför allt när det är han (Tiger Woods).




Text: Jesper Johansson • 2018-08-23
TournyttBrooks KoepkaPGA ChampionshipTiger WoodsTournytt
Scroll to Top