PGA Championship – Round Three

Tournytt

McIlroy skippar veckans slutspelstävling

Rory McIlroy försöker hitta formen lagom till de avgörande slutspelstävlingarna på PGA Tour och kommande Ryder Cup.

Text: Jesper Johansson • 2018-08-21 Uppdaterad 2019-12-12

Det är inte bara Henrik Stenson som missar den första slutspelstävlingen i FedExCup.

Svensken, som inte deltar i veckans Northern Trust på grund av en efterhängsen armbågsskada, ska vila för att kunna vara med nästa vecka och nu står det klart att en annan europé använder sig av samma strategi.

Stenson missar slutspelspremiären

Rory McIlroy kommer inte att spela veckans tävling och istället vara hemma och träna för att hitta sitt spel lagom till nästa tävling på TPC Boston.

Efter PGA Championship tidigare i augusti sa McIlroy så här:
– Jag måste se över var jag är i spelet. Jag tror att det bästa för mig just nu är att ta några dagar ledigt och reflektera över vad jag måste göra framöver.
– Det bästa är nog att vila under den första FedExCup-veckan och jobba på mitt spel för att komma tillbaka, förhoppningsvis, bättre för tävlingen i Boston.

Enligt nordirländaren är det framför allt längdkänslan som måste förbättras framöver. Men även drivern kan behöva bli bättre.
– Inkonsekvens med svingen är en stor grej. Om du ser på min statistik, speciellt på inspelen med järnen, men också mitt spel från tee – även om det varit okej, blir det en dubbelmiss, med i princip alla klubbor i bagen. Och det är förstås ingen bra sak, utan något jag måste jobba på, sa McIlroy efter söndagsvarvet av PGA Championship.



Text: Jesper Johansson • 2018-08-21
TournyttPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top