5de400870144f

Tournytt

Sjöholm tog sin första proffsseger

Det blev en jämn kamp in i det sista mellan Mimmi Bergman och Annelie Sjöholm som gick ut i ledarbollen i Slite Open.

Text: Sofia Pettersson • 2018-08-17 Uppdaterad 2019-12-12

Efter imponerande puttning på sista greenen kunde Sjöholm fira sin första seger som proffs.
– Det är det här jag jobbar för. Jättekul att det ger resultat, säger Annelie Sjöholm som efter en lyckad collegekarriär valt att satsa helhjärtat på golfen.

Mimmi Bergman, Lannalodge GK och Annelie Sjöholm, Västerås GK delade ledningen inför sista varvet på sex under par. Bergman hade ett litet grepp under större delen av rundan, men Sjöholm knappade in och förbi under andra nio. Inför sista hålet hade hon ett slags ledning. Båda spelarna slog upp sig till ungefär fyra meter från flaggan. Bergman som var först rullade i sin måste-putt och satte press på Sjöholm. En svår nedförsputt väntade, men bollen slank i.
– Jag visste ställningen mellan mig och Mimmi så jag anade att putten var för vinst, men jag ville inte ta något för givet. Det kändes otroligt bra när den trillade i, säger Sjöholm.
– Jag hade en bra känsla inför i dag med två bra varv i bagaget från gårdagen. Jag fick en bra start med par på första hålet, men sen kom tyvärr en dubbel. Jag försökte bara ha tålamod. Jag brukar spela bäst på sista nio och då började mycket riktigt puttarna trilla i.

Följ svenska proffstouren i SGT-bloggen

Segern är Annelie Sjöholms första som proffs och hon lämnar Slite med en prischeck på 20 000 kronor. På bagen denna vecka hade hon syster och systerns pojkvän som hon riktade ett extra tack till under tacktalet.
– Det är jättekul att ha dem här. Vi har haft en roligt vecka och jag har inte känt samma nervositet. Det gjorde att jag funderade mindre på resultatet.

Dagens klättring stod Anna Magnusson för som signerade ett scorekort för 68 slag (– 4) och tangerade Mimmi Bergmans nya banrekord från andra rundan.

Närmast väntar Turfman Allerum Open på Swedish Golf Tour och LETAS, men Annelie Sjöholm har siktet inställt på Europatouren och ska spela kvalet i höst.

Hela resultatlistan


Text: Sofia Pettersson • 2018-08-17
TournyttSwedish Golf TourTournytt
Scroll to Top