5de40087d33fc

Tournytt

AIK:aren Glennemo tog andra segern i år

Jacob Glennemo, AIK, vann Holtsmark Open  med tre slags marginal. Det var rankingledarens andra seger för året.

Text: Svensk Golf • 2018-08-17 Uppdaterad 2019-12-12

Swedish Golf Tour har varit på besök i grannlandet Norge och arrangerat Holtsmark Open som är belägen utanför Drammen i typisk norsk natur med spektakulära berg, fjordar och raviner utmed banan.
Robert Trent Jones som har designat banan har vsatt spelarna på prov denna vecka med sina ikoniska djupa bunkrar och ondulerade greener.

Den utmanande banan var dock ingen match för Jacob Glennemo som stod för en minst sagt imponerande insats när han tog en övertygande seger i Holtsmark Open. Hans andra seger för året på Nordic League. Han har dessutom varit tvåa två gånger den här säsongen..
Glennemo slutade på –15 totalt, tre slag före en spurtande Sebastian Hansson, Tjörns GK, som gick runt sista varvet på 66 (–6).

Följ svenska proffstouren i SGT-bloggen

Glennemo som startade dagen med en tre slags ledning säger att det är första gången han går ut med en så stor ledning inför sista varvet.
Någon nervositet visade dock inte AIK-spelaren som rivstartade med att gå fyra under par de första elva hålen och skaffade sig därmed en komfortabel ledning inför de sista hålen. Jacob – Det var grymt skönt att ha några slag till godo inför de avslutande hålen. Det gjorde att jag kunde spela mer safe, säger Jacob Glennemo.

Vinsten innebär att han drygar ut sin ledning på NGL-rankingen. Han är nu 8 000 euro före tvåan Aksel Olsen. Med åtta tävlingar kvar på schemat ser det minst sagt lovande ut att ta ett av de fem eftertraktade Challenge Tour-korten.

Bästa amatör i tävlingen blev Sebastian Eidsæther Syr från Losby Golfklubb på en delad 21:a plats på totalt -3 efter rundorna 67, 78, 68.

Text: Oskar Lundgren


Text: Svensk Golf • 2018-08-17
TournyttJacob GlennemoSwedish Golf TourTournytt
Scroll to Top