Nordea Masters – Previews

Tournytt

Kaymer uppskattar svenska publiken

Forne världsettan, Martin Kaymer, är i Sverige för att spela Nordea Masters. Tysken trivs i Sverige.

Text: Jesper Johansson • 2018-08-15 Uppdaterad 2019-12-12

Martin Kaymer är i Sverige för att spela Nordea Masters på Hills Golf & Sports Club. Tysken spelade i en ProAm under onsdagsmorgonen och han gillar banan, även om skicket kunde vara något bättre.
– Det är en väldigt fin golfbana och det är synd att den inte är i helt perfekt skick. Men greenerna är fantastiska och precis som de flesta golfarna vill ha dem, sa Kaymer under en presskonferens inför tävlingen. 

Och förutom golfbanan uppskattar tvåfaldige majorvinnaren den svenska publiken, då de flesta är på plats för att se golfen.
– Det är härligt när vi har en publik på plats som är här för golfen.
– I andra tävlingar de senaste åren … 50-60 procent är på plats för att ha kul och bli fulla. Men i Europa kommer publiken för att njuta av golfen.

Olesens bag på villovägar – framme i sista stund

Martin Kaymer menar också att det svenska folket är väldigt hjärtligt.
– Jag gillar atmosfären i den här tävlingen. I Sverige är alla människor så varma och hjärtliga. När man kommer utifrån, jag vet eftersom jag reser så mycket, ser man hur uppriktiga människorna är här.

Förutom att njuta av atmosfären är tysken också på plats för att prestera. Och vägen till framgång är att ha kul, menar han.
– Jag vill in i tävlingen och ha roligt . Det är vad jag önskar. För några veckor sedan spelade jag bra i Tyskland och jag uppskattade verkligen den veckan. Jag hade kul. Och har jag kul kommer framgången att komma automatiskt.
– Jag har varken höga eller låga förväntningar på mig själv den här veckan. Jag försöker bara njuta av det jag gör, sa Kaymer.



Text: Jesper Johansson • 2018-08-15
TournyttEuropean TourNordea MastersThorbjörn OlesenTournytt
Scroll to Top