Aberdeen Standard Investments Scottish Open – Day One

Tournytt

Lagergren omfamnar favoritskapet

Under veckans Nordea Masters är Joakim Lagergren en av favoriterna i veckans tävling. Det är något han trivs med.

Text: Jesper Johansson • 2018-08-14 Uppdaterad 2019-12-12

När stora svenska stjärnor som Henrik Stenson och Alex Norén inte är med i årets upplaga av Nordea Masters blir andra spelare publikfavoriter.

En av dem är Joakim Lagergren, som ser fram emot utmaningen – och chansen att få spela inför hemmapubliken.
– Det är roligt tycker jag. Jättekul. Jag är inte van att ta favoritskapet men det ska bli roligt. Jag omfamnar det, säger Lagergren inför tävlingen.

Zachrisson om Nordea Masters: "Finns inget större att vinna"

Men det är inte bara favoritskapet som ger lite extra press på Joakim Lagergren under veckan. Att spela på hemmaplan är alltid speciellt.
– Det är alltid jättekul att komma tillbaka till hemmaplan och spela inför hemmapubliken, familj och vänner, säger Lagergren.
– Ibland kan jag känna att man vill lite för mycket när man väl är hemma. Ibland kan man sätta lite för mycket press på sig själv. Men man vill alltid spela bra på sin hemmatävling så förväntningarna är alltid höga.

Veckans tävling är den första för 26-åringen på fyra veckor. Efter Scottish Open blev det tre veckors semester och efter det en veckas träning. Formen är därmed något oklar inför veckans tävling.
– Tre veckors semester gör sitt. Jag har tränat en vecka och spelet kommer tillbaka mer och mer. En veckas träning hoppas jag ska vara tillräckligt för att prestera bra.

Inför tävlingen har vinnaren av årets Rocco Forte Open inget resultat han strävar efter. Istället hoppas han att de uppsatta processmålen ska skapa ett bra resultat.
– Att sätta upp ett resultatmål på hemmaplan känns som att det kan generera en extra press när det redan är en viss press och förhoppning.
– Jag försöker göra fyra bra varv. Spelar jag bra vet jag att resultaten kommer att komma av sig själv, säger Lagergren.

Tippa Nordea Masters – 3 helårsprenumerationer på Golf Digest i potten


”Vi kommer att servera ”Beef” köttbullar och lingon”



Text: Jesper Johansson • 2018-08-14
TournyttEuropean TourJoakim LagergrenNordea Masters
Scroll to Top