Alexander Björk har efter en lång period av tävling och resande sömntimmar att ta igen. Nu hoppas han vara fräsch till starten på torsdag. //Foto: Getty Images

Tournytt

Björk vill vila sig i form

Alexander Björk tävlar den här veckan för åttonde gången på nio veckor. Därmed är det en något sliten svensk som nu försöker samla kraft inför torsdagsvarvet.

Text: Jesper Johansson • 2018-08-14 Uppdaterad 2019-12-12

Bara en timme efter att Alexander Björk landade i Sverige befann han sig på Hills Golf & Sports Club för en presskonferens. Efter att både Alexander Norén och Henrik Stenson lämnat återbud är han nu den högst rankade svensken i tävlingen (76 i världen). Och även om Växjöspelaren gärna hade haft både Stenson och Norén med i tävlingen är han glad för att vara den högst rankade av de blågula spelarna.
– Det är kul att vara bäste svensk på plats. Det är ett bevis på att man har haft en bra säsong och jag ser det som något positivt, säger Björk inför veckans Nordea Masters.

 

Då slår svenskarna ut i Nordea Masters

Med det försenade flyget hade Björk förstås inte haft chansen att spela banan ännu, utan det får vänta till onsdagen. Men för att han ska lyckas i tävlingen är det också viktigt för honom att kroppen orkar. Det här är den åttonde tävlingen för Björk på nio veckor.
– Den stora nyckeln för mig den här veckan är att vara fräsch i kroppen och fräsch i huvudet. Jag ska försöka få till mycket vila så att jag kan vara redo på torsdag när det börjar. Det tror jag är viktigast för mig den här veckan.
– Jag är lite sliten i kroppen och även i huvudet. Jag vet inte riktigt hur formen är men det långa spelet var bitvis väldigt bra borta i USA, säger Björk.

Se hela presskonferensen nedan:



Text: Jesper Johansson • 2018-08-14
TournyttAlexander BjörkEuropean TourNordea MastersTournytt
Scroll to Top